Mojstrica ličenja s Pragerskega ustvarja umetnine na obrazih

Tomaž Ajd
21.03.2021 05:25
Katja Medved je mlada umetnica s Pragerskega, ki svoj talent razvija in izraža v poslikavi obrazov. Dopolnjuje ga z izvirnimi idejami, spretnostjo in vztrajnostjo, ki so potrebne za takšno delo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslikave Katje Medved 
FB Katja Medved

Likovno nadarjenost je kazala že v osnovni šoli na Pragerskem. Zelo rada je risala in njene otroške risbice so razveseljevale mnogo prijateljic in prijateljev, nad njenim ustvarjanjem so bili navdušeni tudi učitelji. Katji je bilo vedno všeč ličenje, zato si je po osnovni šoli izbrala poklic kozmetične tehnice, ki ga je pridobila na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor.

Katja Medved Foto: Brigita Ptičar
Brigita Ptičar

Ob tem je spoznavala osnove ličenja in to je pozneje preraslo v poslikavo obraza. Najprej je poslikavo obraza preizkusila in izpopolnila na svojem obrazu. Sedla je pred ogledalo in slikala, dokler niso nastale prave umetnine. Potem ko so njeni sledilci na instagramu in facebooku videli njeno delo, so jo vabili na slikanje obraza ob različnih priložnostih. Tako ima sedaj mnogo dela v prednovoletnem času, ob noči čarovnic, za valentinovo in v pustnem času, ko jo povabijo, da poslika otroške obraze. Zelo rada se odzove tudi vabilu na rojstne dneve, saj otroci uživajo v novih likih, v katere jih spremeni.

Še vedno pa je njena največja ljubezen ličenje. Vesela je, ko je nevesta lepo urejena in sije tudi zaradi njenega izvirnega ličenja ali ko so žene in dekleta zaradi njenega ličenja še bolj samozavestne na različnih praznovanjih in dogodkih, poudarja Katja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta