Na Avtobusni postaji Maribor začeli izdajati brezplačne vozovnice za upokojence

10.09.2021 13:26
Upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in starejši od 65 let se bodo lahko od 1. oktobra brezplačno prevažali z mestnimi avtobusi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec bo ob 14.30 v družbi mariborskega župana Saša Arsenovič in direktorja Javnega podjetja za mestni potniški promet Marprom Bernard Majhenič na avtobusni postaji Maribor dal izjavo o razvojnih priložnostih javnega mestnega potniškega prometa v Mestni občini Maribor - podpis pogodbe od brezplačni karti za mestni avtobus za upokojence - upokojenci - Avtor: Sašo Bizjak (foto: Sašo Bizjak)
Sašo Bizjak

Na Avtobusni postaji Maribor se je danes pričela izdaja vozovnic Slovenija za upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let. Potniki, ki sodijo v naštete skupine, se bodo lahko s pomočjo teh vozovnic od 1. oktobra 2021 brezplačno prevažali z mestnimi avtobusi. To velja ne glede na kraj bivanja potnika, so sporočili z družbe Marprom. 

Za pridobitev brezplačne vozovnice Slovenija je treba najprej izpolniti vlogo, ki je dostopna na spletni strani www.marprom.si v rubriki Obrazci. Ob oddaji natisnjene in izpolnjene vloge na blagajni avtobusne postaje je treba predložiti osebno izkaznico in poravnati strošek kartice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) v višini 3 evre. Izdano kartico lahko uporabnik takoj po tem koristi za brezplačen prevoz z medkrajevnim potniškim prometom, brezplačna vozovnica za mestni avtobusni promet pa se bo aktivirala samodejno po 1. oktobru ob prvi validaciji na čitalniku vozovnic na avtobusu, so pri javnem podjetju pojasnili delovanje.

Upokojencem, imetnikom invalidske evropske kartice, vojnim veteranom in starejšim od 65 let, ki že imajo brezplačno vozovnico IJPP za medkrajevni promet, za pridobitev vozovnice za mestni avtobusni promet ni treba storiti ničesar, dodajajo, saj bo obstoječa kartica IJPP avtomatsko nadgrajena še z vozovnico za mestni promet, ki se bo aktivirala ob prvi uporabi od 1. oktobra in bo veljala do 31. avgusta 2022.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta