Nekatere donirajo tudi materinstvo

Simona Dijak Simona Dijak
22.03.2019 02:28

Zaradi neplodnosti gredo nekatere ženske na presaditev maternice, kar pa poraja tudi etične dileme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Umetna oploditev, nadomestno materinstvo in posvojitev so le nekatere od že uveljavljenih in priznanih metod, ki jih medicinska stroka ponuja ženskam, ki se soočajo s težavami neplodnosti oziroma reprodukcije. O tem in o etičnih vidikih darovanja maternice so minuli torek, po dnevu žena, razpravljali na okrogli mizi na Filozofski fakulteti UM. Pogovor Doniram materinstvo je povezovala dr. Marina Tavčar Krajnc z Oddelka za sociologijo.
O tem, da so ženske in partnerske skupnosti pogosto podvržene družbenemu pritisku o uspešni reprodukciji in starševstvu ter da v zadnjem času postajajo vse glasnejše debate o možnosti darovanja maternice, kar s seboj nosi tudi kopico dilem in vprašanj, so ugotavljali in v pogovoru potrjevali tudi strokovnjaki, gosti okrogle mize - dr. Milan Reljič z Medicinske fakultete UM, dr. Friderik Klampfer z Oddelka za filozofijo FF UM in dr. Miha Šepec s Pravne fakultete Maribor.

O presaditvi maternice so na okrogli mizi spregovorili številni strokovnjaki.
Simona Dijak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta