Nova ekipa v Vetrinjskem dvoru: To bo mali Berlin v središču Maribora

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.07.2020 02:00

Tovarna urbane kulture je nov upravljavec kluba in atrija v Vetrinjskem dvoru. Ime Wetrinsky bodo najbrž ohranili, napovedujejo pa pestro dogajanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Židov, Aljaž Smrekar in Anja Jurše imajo izkušnje z vodenjem gostinskih obratov in prirejanjem dogodkov.
Sašo Bizjak

Svež veter v klub in atrij Vetrinjskega dvora prinašajo mladi Mariborčani Marko Židov, Aljaž Smrekar in Anja Jurše iz zavoda Tovarna urbane kulture. "V tem prostoru vidim mali mariborski Berlin," o pestrosti vsebin, ki jih lahko ponudijo v nekdanjem Naskovem dvorcu iz 13. stoletja, ki je bil obnovljen leta 2009, razmišlja Židov.
​Trojica ima kljub mladosti izkušnje z vodenjem gostinskih lokalov in prirejanjem dogodkov. Židov je pred več kot petimi leti v Dravski ulici začel zgodbo lokala Rooster Lent, ki ga je v tem času za svojega vzela mlajša generacija. Pred dvema letoma sta z baristo in predelovalcem kave Aljažem Smrekarjem v Ulici 10. oktobra odprla Rooster Coffee, kjer pod blagovno znamko Tovarna kave Maribor pražijo kavo. Anja Jurše je zadnja leta izkušnje v organiziranju dogodkov in vodenju projektov nabirala kot članica društva KMŠ.

Prioriteta je kakovost

Kako bo z izvedbo programa, ki ga načrtujejo, zaradi omejitvenih ukrepov še ne vedo, pravi Židov, a dogajanje bo pestro, napoveduje. Čez dan bo gostom na voljo kakovostna gostinska ponudba, ob večerih kulturno dogajanje. Mladi bodo najprej opazili dogodke med vikendi, ki jih bodo povezovali s klubskim dogajanjem.

Marko Židov, Aljaž Smrekar in Anja Jurše
Sašo Bizjak

Uradna otvoritev v septembru

Očarani so nad zunanjim in notranjim delom prostora, ki ga že urejajo po svojih željah, čeprav veliko posegov v izgled ne smejo narediti. Program na odru v Vetrinjskem dvoru bo usklajen z Narodnim domom, ki tam že izvaja nekatere standardne dogodke, takrat bo klub skrbel za gostinsko ponudbo. Že ob koncu avgusta bo v Vetrinjskem dvoru gostoval Festival Lent s stand up nastopi in after partyji. V juliju v Vetrinjskem dvoru prvič poteka Lacha Festival kulture, kjer se dokazujejo mladi, domači talentirani glasbeniki.
Najbrž bodo ohranili ime Wetrinsky, čeprav se zavedajo, da vsako ime prinaša neko preteklost, dobro in slabo. "To ime nam je res všeč. Vsa čast Borutu Wenzlu, ki se je spomnil te izpeljanke. Gosposko je. Kot da je to neki zreli gospod, ki se pride tja družit, spit dobro kavo, čez dan pa gre na kakšno pivo, kozarec vina ali koktajl in si zaželi kvalitetnih vsebin, včasih pa tudi zabave," so zatrdili v en glas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta