Nova knjiga Toneta Partljiča: Težke zgodbe, a dajejo upanje

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
01.11.2022 04:00

V zadnji knjigi Strnišča mariborskega pisatelja, dramatika, režiserja, nekdanjega politika, je devet zgodb o otrocih v vojni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S predstavitve knjige v Pesnici
Anita Kirbiš

Pisatelj, dramatik, scenarist in režiser Tone Partljič je pri Založbi Pivec izdal novo knjigo z naslovom Strnišča, Pesničane pa je doletela čast, da je bila premierna predstavitev v tamkajšnjem kulturno-prireditvenem centru, kjer KUD Marice Kerenčič izvaja svojo dramsko dejavnost, Partljič pa je v vlogi režiserja.

Naslovnica knjige
Založba Pivec

Partljič v novi knjigi prinaša devet kratkih zgodb, za katere pravi, da jih je dolgo nosil v sebi in čutil, da jih mora zapisati, da se ne pozabijo, saj je tudi sam otrok vojne. Gre za mozaik prvoosebnih izpovedi, pretresljivih, celo tragičnih. Zgodbe o otrocih v vojnah in o njihovem trpljenju, ki predvsem starejše bralce, ki so prav tako doživeli vojne in povojne grozote, ganejo. Navdajajo pa tudi z upanjem in optimizmom, saj govorijo o toplem zatočišču družine, božiču in luči … Zgodbe se prepletajo z izjemnimi črno-belimi fotografijami, njihov avtor je prav tako Prešernov nagrajenec za življenjsko delo Stojan Kerbler.

Na predstavitvi knjige so se izkazali člani KUD Marice Kerenčič. Predsednica Vesna Trampuš je podala uvodni nagovor, črtice sta interpretirala Andreja Senčar in Matjaž Partlič, za glasbene vložke je poskrbel Rudi Kraner, ki je izvedel tudi avtorsko pesem Hotel sem prijeti sonce po navdihu pisateljeve istoimenske črtice.

Zaključni nagovor in čestitke avtorju je predal pesniški župan Gregor Žmak, ki je malce hudomušno pripomnil, da pred leti sicer lepo obnovljeni pesniški VKTP-center nima najbolj posrečenega imena in namignil, da je verjetno vprašanje časa, kdaj bo preimenovan v Kulturni center Toneta Partljiča, in požel velik aplavz.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta