Ob obletnici priložnostni turnir v taroku

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.08.2024 05:00

V Tarok zvezo Slovenije, ki praznuje dvajset let delovanja, združenih več kot 30 društev in klubov s približno tisoč igralci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igranje taroka je priložnost za druženje.
Andrej Petelinšek

Tarok je družabna in miselna igra s posebnimi kartami - skupaj jih je 54, ki je nastala v prvi polovici 15. stoletja v Italiji. Od tam se je igra razširila v številne države, tudi v Slovenijo, kjer jo igrajo nekaj stoletij. V zadnjih dvajsetih letih v Sloveniji tudi organizirano, pod okriljem Tarok zveze Slovenije (TZS), ki združuje več kot 30 društev ali klubov taroka. Tarok igrajo ljudje vseh starosti in slojev, običajno za mizo sedijo trije igralci, lahko štirje in celo dva.

TZS bo 20-letnico počastila s priložnostnim turnirjem, ki bo v soboto, 31. avgusta, v restavraciji Piano na Pedagoški fakulteti UM. "Turnir ne bo zgolj tekmovalnega pomena, ampak priložnost za druženje in izmenjavo znanj. Potekal bo po pravilih zveze, pričakujemo več kot sto igralcev, prijavijo se lahko prek društev ali klubov, spleta, najpozneje pa na dan turnirja v restavraciji Piano do 8.30. Prijavnine ni. Na turnirju lahko igrajo tudi tisti, ki niso člani društva ali kluba. Turnir bomo sklenili s podelitvijo priznanj in z družabnim srečanjem," je povedal predsednik TZS Jani Ivanuša iz Ormoža. Postregel je še s temi podatki: "V društvih in klubih, ki delujejo pod okriljem TZS, je evidentiranih več kot tisoč igralcev in igralk. Približno 250 med njimi jih ima licenco, da lahko tekmujejo. Na leto je dvanajst turnirjev za državno prvenstvo, pokalna tekmovanja, območne lige in drugi turnirji po Sloveniji, tako da je za mizami vse leto živahno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta