Oba testa na koronavirus iz UKC Maribor negativna

(ank)
24.02.2020 16:01

Oba vzorca, ki so ju iz UKC Maribor poslali na testiranje zaradi koronavirusa sta negativna. V UKC Maribor popolna prepoved obiskov iz preventivnih razlogov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
UKC Maribor
Igor Napast

"Potrjenih primerov koronavirusa v UKC Maribor ni, sta pa bila poslana v testiranje dva vzorca," je še popoldan pojasnil Janez Lencl, predstavnik za stike z javnostmi UKC Maribor. Po naših zanesljivih informacijah sta oba testa negativna. V UKC pripisujejo povečanje števila testiranj tudi povečani pozornosti javnosti. V UKC Maribor torej zanikajo navedbe spletnih portalov. So se pa v bolnišnici iz preventivnih razlogov zaradi širjenja koronavirusa odločili za popolno prepoved obiskov na vseh oddelkih bolnišnice, danes pa prepovedi še niso dosledno izvajali.
V UKC Maribor še pozivajo k upoštevanju higienskih pravil za preprečevanje okužb. Ob sumu na okužbo s koronavirusom pa naj bolniki ne vstopajo v ustanovo sami, ampak naj o možnosti okužbe najprej obvestijo zdravstveno osebje, ki jim bo dalo nadaljnja navodila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta