Odprtje mlečno-mesnega paviljona na mariborski tržnici v sredo

Nina Ambrož Nina Ambrož
28.02.2022 05:55

Mestna občina Maribor bo montažni paviljon Expo biroja najemala predvidoma devet mesecev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Začasni mlečno-mesni paviljon na ploščadi nad mariborsko tržnico bo kmalu odprt.
Andrej Petelinsek

Najbrž v rekordnem času, le en mesec je trajalo, da je Mestni občini Maribor uspelo postaviti montažni paviljon za prodajo mleka, mlečnih izdelkov in mesa na glavni mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, od koder so kmetje morali zaradi kranjske podjetnice Simone Lebar oziroma njenega podjetja Inversio gradnje, ki ima v lasti tržnično stavbo. Ker najema tega objekta ni želela podaljšati, kaj namerava z njim, se tudi ne ve, so prodajalci domačih štajerskih in koroških izdelkov pristali na cesti.

Andrej Petelinsek

Začasni, montažni objekt Expo biroja, ki stoji na zgornjem platoju tržnice, je skoraj pripravljen za odprtje. V soboto so delavci urejali zaključne detajle, priklop elektrike in vode. Velik napis Mariborske tržnice je viden že od daleč. Svetel, prostoren paviljon ni videti kot majav, cenen šotor, kakršnega so nekateri napovedovali, saj je to objekt, ki ga je Expo biro postavljal na reprezentančnih, velikih dogodkih, menda tudi na dirkah formule ena. Zanj bo občina plačevala najemnino. Koliko bo to stalo, bodo verjetno povedali na novinarski konferenci v sredo. 

Mleko in meso bo tam mogoče kupiti v sredo, ko bo uradna otvoritev. Delovni čas v montažnem mlečno-mesnem paviljonu bo vsak delovni dan od 7. do 13. ure, ob sobotah od 7. do 12. ure, predvidoma nadaljnjih devet mesecev oziroma nekje do novembra. Dokler ne bo občina obnovila stare stavbe na vzhodnem vogalu tržnice in za promet zaprte Koroške ceste, kjer bo nova lokacija za prodajo mleka, mlečnih izdelkov, jajc in mesa. 

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta