OHS: Brezplačno si lahko ogledate nekatere najboljše stavbe

Nina Ambrož Nina Ambrož
05.04.2023 18:45

Največji festival arhitekture Odprte hiše Slovenije bo prihodnji konec tedna, tudi v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vojašniški trg in Tri babe 
Andrej Petelinšek

Največji festival arhitekture Odprte hiše Slovenije bo prihodnji konec tedna, med 14. in 16. aprilom, po vsej Sloveniji. Namenjen je široki javnosti in obiskovalcem omogoča, da brezplačno spoznajo kakovostne prostorske ureditve, neposredno dobijo informacije strokovnjakov in uporabnikov objektov. Festival odpira vrata dobre arhitekture štirinajstič zapored in ponuja izbor novih, prenovljenih in drugih zanimivih ter pomembnih stavb, ki si jih bodo udeleženci ogledali ob vodstvu arhitektov, lastnikov in stanovalcev. Vključenih je 80 arhitekturnih projektov, zasebna stanovanja in družinske hiše, prenovljeni spomeniki stavbne kulturne dediščine, poslovni in izobraževalni prostori, turistični in gostinski objekti. Večina je s centralnega in zahodnega dela Slovenije, nekaj je tudi podravskih.

V Mariboru bo mogoče spoznati stanovanjsko sosesko Pod Pekrsko gorco na Studencih, prenovljen Vojašniški trg, objekt Tri babe, Lutkovni muzej in Muzej najstarejše trte ter vilo dr. Juvana v centru mesta, v Miklavžu interier stanovanjske hiše, v Zgornji Kungoti hišo znanih štajerskih vinarjev in na Ptuju tehnološki park. Za ogled se je treba prijaviti na spletni strani OHS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta