Okužba v mariborskem domu starejših

Barbara Bradač Barbara Bradač
07.09.2020 19:26

V največjem domu za starostnike v državi v Domu Danice Vogrinec Maribor je s koronavirusom okužena stanovalka v enoti Tabor, kjer do nadaljnjega ni obiskov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Dom Danice Vogrinec Maribor je na spletni strani objavil nujno obvestilo, da je zaradi okužbe s covid-19 v delovni enoti Tabor ta do nadaljnjega zaprta za obiske. "K reševanju nastale situacije smo pristopili maksimalno strokovno in natančno, zato verjamemo, da bomo uspeli omejiti širjenje okužbe z novim koronavirusom," so sporočili iz doma. 
Direktor doma Marko Slavič je za Večer povedal, da je bila danes potrjena okužba pri eni od stanovalk, ki pa je bila odpeljana v UKC Maribor: "Stanovalka ne kaže tipičnih simptomov covida, pač pa ima rahlo povišano temperaturo in prebavne težave. Zahvaljujem se za razumevanje in strokovnost direktorju UKC Maribor, ki je dovolil prevoz in nastanitev stanovalke v bolnišnici." 
Takoj so izolirali vse osebe, ki so bile v stiku z okuženo stanovalko. Zaposleni so bili poslani domov v samoizolacijo, kjer bodo počakali na telefonski klic za odvzem brisa, ta bo odvzet tudi nekaterim stanovalcem. "Naredili bomo širok presek vseh, ki so bili s stanovalko v stiku, za zdaj je teh oseb 25 do 30 in vsem bo odvzet bris," je še povedal direktor. Kako se je stanovalka okužila direktor ne upa špekulirati, "okužba je možna tako s strani obiskovalca kot s strani zaposlenih. Opciji sta možni obe".
Gre za drugo okužbo v tem domu od začetka širjenja novega koronavirusa v Sloveniji. Prva okužba je bila odkrita v začetku aprila pri eni od njihovih zaposlenih, a so okužbo s preventivnimi ukrepi, ki so jih uvedli, uspeli preprečiti širjenje okužbe.

V enoti Tabor so do nadaljnjega obiski prepovedani. 
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta