Okužena delavka v Kamnici in na Gosposvetski, od danes spremenjen režim vstopnih točk

Zdravstveni postaji sta do nadaljnjega zaprti, iz preventivnih razlogov so zaprli tudi lekarno na Gosposvetski. Režim vstopnih točk z današnjim dnem spremenjen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor obvešča, da je bilo v ponedeljek zvečer ugotovljeno, da je sodelavka, ki dela v zdravstveni postaji (ZP) Gosposvetska in Kamnica pozitivna na Covid- 19. "Vljudno prosimo vse paciente, ki so v sredo 11. marca in četrtek, 12. marca obiskali zdravstveno postajo na Gosposvetski 41 ter vse tiste, ki so v sredo 12. marca obiskali zdravstveno postajo Kamnica, da gredo v samoizolacijo, ter, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s Covid-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo prosimo pokličite na telefonsko številko 02 228 62 00."

Sašo Bizjak

Spremenjeno delovanje vstopnih točk

Po besedah Aleksandra Jusa, pomočnika direktorja za zdravstveno nego v mariborskem zdravstvenem domu, imajo vstopne točke na Taboru, ki so prej služile odvzemu brisov, sedaj drugačen režim delovanja. Kontejnerji pri Mercatorju na Taboru niso več namenjeni le jemanju brisov, temveč sta dva spremenjena v ambulanti, en služi izolaciji, eden pa administrativnim zadevam. "Gre za vstopne točke za diagnostične pregleda za paciente s sumom na koronavirus. Še vedno pridejo sem bolniki po posvetu z osebnim zdravnikom ali zdravnikom z info točke (02 228 62 00), ti presodijo ali je stanje bolnika takšno, da potrebuje testiranje. Bolniki prav tako ne prihajajo samoiniciativno, ampak so naročeni. Ko prispejo počakajo v avtomobilu," poziva Jus, ki pravi, naj ljudje upoštevajo navodila, saj je naval vse večji. Če se bodo razmere poslabšale, razmišljajo o angažiranju varnostnikov. "Pozivamo tudi, naj ministrstvo za zdravje vstopne točke razdeli med več zavodov, saj je obremenitev zelo velika," še dodaja. Na mariborsko vstopno točko namreč napotujejo bolnike iz Ormoža, Ptuja, Slovenske Bistrice, Lenarta in Maribora.

Sašo Bizjak

​Na Gosposvetski zaprli tudi lekarno

Zaradi obolele delavke so se odločili ukrepati tudi v Lekarnah Maribor, zaprli so lekarno na Gosposvetski. Vse zaposlene so poslali na testiranje in v 14-dnevno karanteno. Kot je povedal direktor lekarn Albin Turk gre za preventiven ukrep, saj je možno, da se je obolela delavka gibala tudi v prostorih lekarne.

Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta