Osrednja mariborska tržnica: Mlečno-mesni paviljon ni črna gradnja

Barbara Bradač Barbara Bradač
29.08.2022 16:29

Montažni objekt na zgodnji ploščadi osrednje tržnice na Vodnikovem trgu ne potrebuje gradbenega dovoljenja; obnova bodoče pokrite tržnice se je že začela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pritožbeni organ pri inšpektoratu za okolje in prostor je presodil, da je postavljeni objekt legalen.
Andrej Petelinšek

Z mariborske občine so sporočili, da so bili uspešni s pritožbo na odločitev gradbenega inšpektorja, ki je v odločbi zapisal, da je začasni montažni objekt mlečno-mesni paviljon na zgornjem platoju mariborske tržnice na Vodnikovem trgu črna gradnja. "MO Maribor je prejela odločbo II. stopnje Inšpektorata RS za okolje in prostor, v kateri je odločeno, da začasni montažni mlečno-mesni paviljon na ploščadi nad mariborsko tržnico ni črnogradnja. Inšpektorat v odločbi ugotavlja, da je v predmetni zadevi prvostopenjski organ za začasni montažni objekt napačno in nepopolno ugotovil dejansko stanje in da za tak tip objekta ne potrebuje gradbenega dovoljenja. Pritožba MO Maribor in Mestnih nepremičnin prvostopenjskemu organu je bila tako utemeljena," so zapisali v sporočilu za javnost.

Pokrita tržnica bo zaživela v prenovljenem objektu na Koroški cesti 21.
Mom

Dvanajst prodajalcev mesa, perutnine, jajc, mleka in mlečnih izdelkov, testenin, kruha in pekovskih izdelkov je že dobrega pol leta v montažnem objektu na zgornji ploščadi, saj se vodstvu občine in podjetja Mestne nepremičnine, ki upravlja mariborske tržnice, s Kranjčanko Simono Lebar, lastnico tržnične stavbe, ni uspelo dogovoriti niti za nekajmesečno podaljšanje najemne pogodbe. Da je prodaja v montažnem objektu zgolj začasna rešitev, so poudarjali odgovorni, saj so za dolgoročno rešitev predvideli objekt na Koroški cesti 21, kjer že nastaja pokrita tržnica. Več kot potrebna temeljita rekonstrukcija objekta se je začela pretekli petek. Iztrošeni objekt prenavlja mariborsko podjetje Senmed, ki bo gradbeno-obrtniška in instalacijska dela opravilo za 664.728 evrov z DDV. "Gre za zelo sodobno revitalizacijo prodajnega prostora, ki so ga Mariborčani nekoč že poznali kot sestavni del osrednje tržnice in si ga mestna tržnica vsekakor zasluži," dodajajo na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta