(PISMO BRALCA) Brezplačno parkiranje

Jože Glavnik
28.02.2024 06:00

V teh letih sem samo enkrat videl redarja, da je napisal kazen, in to samo za eno vozilo, večkrat pa jih vidim v bifeju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prometna ureditev pri Mali tržnici
Jože Glavnik

Na Dominkuševi ulici (pri mali tržnici) je MOM že pred leti uredila parkirišče in postavila znak za prepovedano parkiranje z dopolnilno tablo: brezplačno parkiranje na 10 PM, označitev s parkirno uro, največ 30 min.

Ta parkirišča so namenjena izključno kupcem v paviljonu, ki ga upravlja Snaga. Tu so lokali: Hiša kruha, mesnica Čas, bife, Tuš in Mala tržnica.

Znaka nihče ne upošteva, tu parkirajo večinoma stanovalci iz bližnjega bloka in študenti, po cel dan pa tudi cel teden. Kupci pa lahko parkiramo vzdolžno na delu ulice, ki je rezerviran za pešce, ali parkiramo na plačljivih parkiriščih, če je še kaj prostega!

V teh letih sem samo enkrat videl redarja, da je napisal kazen, in to samo za eno vozilo, večkrat pa jih vidim v bifeju.

Pred letom sem o tej problematiki pisal po mailu Snagi, mestni četrti, redarjem in na MOM. Rezultata ni bilo nobenega, kršitelji pa še vedno parkirajo brez kazni. Sprašujem vodje lokalov in trgovin, zakaj se ne obrnejo na občino in redarje.

Tudi Snaga kot upravljalec lokalov bi se morala obrniti na redarstvo, ki je v lasti občine. Ta ima svojega šefa župana, on pa bi moral ukrepati, saj zastopa pravne norme.

Nekaj je gotovo: župan Arsenovič ne bo ukrepal iz preprostega razloga, ker to parkirišče ni v okolici njegovih hotelov in ker se za probleme malih ljudi ne zmeni!

Pa vseeno vabim župana, če bo imel slučajno čas, da se s kolesom zapelje v to ulico, ki je od njegove hiše oddaljena samo 200 m. Kot prometni strokovnjak pa bi predlagal, da pristojni prometniki na občini zarišejo vzdolžno parkiranje, ker vsi pešci vedno hodijo po tej neprometni cesti.

Odgovora na ta zapis ali ukrepanja pristojnih ne pričakujem, lahko pa se zgodi čudež, kar je pri sedanjem vodstvu na občini tudi možno.

Pa lepo pozdravljeni!

Jože Glavnik, univ. dipl. inž. gradb., Maribor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta