Pohorska vzpenjača prepeljala rekordno število potnikov, odkar jo upravlja Marprom

Igor Selan Igor Selan
29.07.2019 14:31

Rekorde beleži tudi Bike park, Marprom je zanj letos prodal okrog 5600 vozovnic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvič, odkar z vzpenjačo upravlja Marprom, so prihodki od prodaje vozovnic zanjo v poletnem času presegli stroške njenega obratovanja
Andrej Petelinsek

Od začetka letošnje poletne sezone na Pohorju do danes je krožno-kabinska žičnic na vrh Pohorja prepeljala 62 tisoč potnikov, devet tisoč več, kot lani v istem času. Kot so še sporočili iz Marproma, so samo junija na Pohorski vzpenjači našteli skoraj 25.600 potnikov. Gre za nov mejnik, saj so prvič od oktobra 2014, odkar z vzpenjačo upravlja Marprom, prihodki od prodaje vozovnic zanjo v poletnem času presegli stroške obratovanja žičnice. To hkrati pomeni, da prvič po skoraj petih letih, za mesec junij za obratovanje vzpenjače ne bo potrebna subvencija Mestne občine Maribor. "Prvi del letošnje poletne sezone na Mariborskem Pohorju so zaznamovali zelo dobri rezultati na različnih področjih. Veseli nas porast skupnega števila potnikov Pohorske vzpenjače, v primerjavi z letom prej pa se je občutno povečalo tudi število kolesarjev v Bike parku Pohorje," sporočajo iz Marproma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta