Poligon za nepridiprave: Po panoramskem kolesu v Mariboru predrzneži plezali, policisti obravnavali tudi tatvino

M.D.
13.01.2023 15:50

Na Policijski upravi Maribor so nam potrdili, da so se na Glavnem trgu v času, ko je bilo tam postavljeno panoramsko kolo, dogajale nepravilnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V hrvaškem podjetju Fest še niso razmišljali, ali bodo tudi prihodnji december s panoramskim kolesom v Mariboru.
Andrej Petelinšek

Pred dnevi smo poročali, da se je s panoramskih kolesom na Glavnem trgu decembra in v začetku januarja zapeljalo okoli 15 tisoč ljudi. Delavci hrvaškega podjetja Fest so posebnost programa Čarobnega Maribora pospravili v začetku tega tedna, direktor podjetja Fest Darko Tuček pa je v izjavi za Večer dejal, da sta bila obisk in finančni izplen zaradi neugodnega vremena v prvi polovici decembra na meji pričakovanega. Nepričakovano pa je bilo dogajanje ob konstrukciji panoramskega kolesa in na njej v nočnem času.

Neuradno smo izvedeli, da so se v času nedelovanja kolesa tam zadrževali neodgovorni obiskovalci. V tednih prisotnosti naprave na Glavnem trgu so svoje sledi pustili na blagajni hrvaškega podjetja, ki nas je z vprašanji na to temo usmerilo na mariborske policiste. "V zvezi s tem smo obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine," so nam potrdili na PU Maribor. Zelo predrzni pa so bili nepridipravi, ki so triindvajsetmetrsko konstrukcijo kolesa uporabili za tvegane plezalne podvige. Ti niso ostali neopaženi, saj je bilo kolo pod videonadzorom, nevarna dejanja predrznežev pa so zabeležena. "Prejeli smo prijavo o tem, da naj bi bile neznane osebe plezale po konstrukciji, vendar jih policisti ob prihodu na kraj niso zaznali," pravijo na PU Maribor. 

S podobnim vandalizmom in neprimernim početjem se menda hrvaški izvajalci v preteklosti niso soočali, a o tem javno niso želeli govoriti. "Veseli smo bili, da smo lahko bili v Mariboru. Ljudje so s svojim obiskom pokazali, da je bila ta vsebina zanimiva, primerna in da smo bili pozitiven dodatek k adventnemu vzdušju v Mariboru," je ob koncu gostovanja v Mariboru dejal Tuček. Ali bodo prihodnji december ponovno prišli v Maribor, še niso razmišljali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta