Pomagajmo upokojenima zakoncema Jordan, ki sta v požaru izgubila dom

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
05.06.2022 03:00

Zakoncema Mileni in Marjanu Jordanu, upokojencema, je požar pred tremi tedni uničil hišo v Ritoznoju. Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica je zanju odprt račun za zbiranje dobrodelnih prispevkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milena in Marjan Jordan užaloščena na pogorišču svoje hiše v Ritoznoju
Aleš Kolar

V nekaj minutah sta ostala tako rekoč brez vsega. "Ob 13. uri sem šel gledat poročila na televiziji. Verjetno je takrat zagorelo, požar se je zelo hitro razširil in nisem mogel ven skozi vrata, zato sem se rešil skozi okno. Moram se zahvaliti civilni zaščiti, ki je takoj po požaru obljubila, da nama bo zagotovila prenočišče. Tudi bližnji sosed Bedjanič je rekel, da lahko prespiva pri njem. Zelo sva mu hvaležna za to, tudi drugi sosedi nama pomagajo. Prav tako se civilni zaščiti zahvaljujeva za šotor, v katerem lahko hranimo stvari," navede Marjan Jordan.

Milena in Marjan Jordan sta se v hiško ob vznožju vinorodnega Ritoznoja preselila pred 20 leti. Letošnjega 11. maja nekaj po 13. uri pa so ognjeni zublji uničili vse, kar sta si v teh letih ustvarila. Hiša za bivanje ni več primerna, uničena sta gospodarski objekt in avtomobil, zgorela je vsa oprema in osebna lastnina, tudi igrače vnukinj, za kateri sta skrbela dvajset dni na mesec.

Zakonca Jordan sta velika ljubitelja živali. Žal je v požaru ena njuna psička poginila, druga psička in muce pa so se rešile. Čeprav je Jordanovima Občina Slovenska Bistrica priskrbela stanovanje v bloku v Slovenski Bistrici, še vedno vztrajata ob pogorišču in skrbita za svoje živali. Upata, da si bosta lahko na pogorišču postavila manjšo hišo, v kateri bi preživljala mirno starost in še naprej skrbela za muce, psa in druge živali, ki so jima v veselje. "Tu smo doma," pravi Marjan Jordan.

Milena in Marjan Jordan sta upokojenca, njuni prejemki niso visoki. Hišo sta imela zavarovano, a veliko odškodnine ne pričakujeta, vprašanje je tudi, kdaj jo bosta dobila. Takoj so jima priskočili na pomoč številni sosedje in lokalna skupnost. S pomočjo Rdečega križa sta dobila najnujnejšo opremo, nekaj je še potrebujeta, predvsem pohištvo za manjšo kuhinjo. Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica je odprlo transakcijski račun, na katerem se zbira denarna pomoč. Prostovoljni prispevki se zbirajo na transakcijskem računu, odprtem pri Rdečem križu Slovenije, Območno združenje Slovenska Bistrica. TRR: SI56 0443 0000 0433 025, sklic SI00 74743228, namen: Požar - Jordan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta