Pomembna donacija: Mariborska Medicinska fakulteta prejela rentgensko opremo, ki bo omogočila študij dentalne medicine

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
06.11.2020 11:00

V Maribor je prišla pomembna oprema, ki bo omogočala vrhunske stomatološke storitve in predstavlja zametek bodoče stomatološke klinike v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na medicinski fakulteti si prizadevajo tudi za študij farmacije, ki pa je še vedno v postopku potrjevanja na Nakvisu.
Igor Napast

Naslednje študijsko leto se na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru (UM) začne dolgo pričakovani študij dentalne medicine. Te dni je na omenjeno fakulteto že prišla sodobna rentgentska oprema, ki bo omogočila pričetek študija. Gre za donacijo Univerzitetnega kliničnega centra Würzburg, s katerim mariborska Medicinska fakulteta dobro sodeluje že več deset let.

Za vrhunske stomatološke storitve

Pobudnik pomembnega materialnega prispevka je bil direktor omenjene klinike Alexander Kübler, ki zaradi svojih preteklih donacij že nosi častni naziv dobrotnik UM. Stomatološka oprema, ki so jo prejeli iz Nemčije, zajema štiri sodobne rentgenske stomatološke aparate, sedem stomatoloških stolov in drobni inventar za stomatološke operacije.

Donirana oprema, ki je za izvajanje novega študijskega programa nujna.
Arhiv Um

"Oprema, ki bo umeščena v laboratorij Medicinske fakultete UM na Magdalenskem trgu 5 v Mariboru, bo v prihodnosti omogočila vrhunske stomatološke storitve. To so zametki bodoče stomatološke klinike v Mariboru," je povedal Ivan Krajnc nekdanji dekan Medicinske fakultete. "Gre za odlično pridobitev, ki bo bodočim študentom dentalne medicine omogočila pridobivanja novih znanj in prakse v kliničnem obdobju študija stomatologije," pa so sporočili z univerze.

Izjemna pridobitev

Donirana rentgenska oprema, brez katere si več ni moč predstavljati sodobne stomatologije, se bo uporabljala v okviru predmeta Splošna in dentalna radiologija, ki ga bodo izvajali v tretjem letniku enovitega magistrskega študijskega programa dentalna medicina in bo potekal v obliki predavanj, seminarjev in vaj ter v obliki individualnega raziskovalnega dela. "Glavni namen tega obveznega predmeta je seznanitev študenta z radiološkimi slikovnimi diagnostičnimi metodami in terapevtskimi možnostmi, ki jih omogoča sodobna dentalna radiologija," je zaslužna profesorica z Medicinske fakultete Dušanka Mičetić Turk komentirala, zakaj je donacija RTG-aparatov iz Würzburga izjemna pridobitev, ki bo omogočila odlično delo in napredek dentalne stroke.

Arhiv Um
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta