Pomoč starejšim med prazniki: UP-ornik s stojnico v Europarku

Jana Juvan Jana Juvan
06.04.2023 09:34

Tudi med tokratnimi velikonočnimi prazniki društvo UP-ornik želi pomagati tistim, ki so osamljeni in ob prazni mizi. V soboto lahko obiščete njihovo stojnico in prispevate k lepšim praznikom za vse

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tokrat bo UP-ornikova stojnica v Europarku pred lekarno. Tam bodo v soboto, in sicer ves dan.
Saso Bizjak

"Velika noč je največji praznik kristjanov. Mize se šibijo pod dobrotami, ki simbolizirajo Kristusovo trpljenje. Nekateri spoštujejo to tradicijo, tudi če niso aktivni verniki in praznujejo veliko noč v krogu družine. Med nami pa je veliko takšnih, ki med prazničnimi dnevi ostajajo sami, osamljeni in ob prazni mizi, saj si težko privoščijo že izdatke za najnujnejšo prehrano, kaj šele za praznične jedi.

Boris Krabonja
Andrej Petelinsek

Takšnim po svojih najboljših močeh pomaga društvo UP-ornik," so zapisali v dobrodelnem društvu UP-ornik, ki ga vodi mariborski učitelj Boris Krabonja

V soboto bodo zato v društvu postavili stojnico pred lekarno v Europarku, kjer bodo ponujali svoje nove izdelke - majice in steklene ali termo lončke 'to go'. Z nakupom bodo ljudje lahko pomagali društvu, ki se financiran izključno z donacijami, da socialno ogroženim starostnikom omogoči lepše praznike. 

"Društvo UP-ornik tudi med velikonočnimi prazniki ne pozablja na svoje odjemalce. Marsikdo si ne more privoščiti tradicionalnih velikonočnih dobrot, pa tudi osamljenost je med prazniki največja. Zato bodo na velikonočno soboto, 8. 4., v nakupovalnem središču Europark med 9. in 21. uro ponovno zbirali sredstva s pomočjo prodaje svojih izdelkov," so še zapisali v svojem vabilu.

Povedali so tudi, da so v prvih treh mesecih v društvu pomoči potrebnim razdelili 78.273,84 evrov in uspešno izpeljali kar šest posebnih zbiranj v skupnem znesku 12.830 evrov. "To kaže na vse večjo socialno stisko, saj je bilo v celotnem letu 2022 izpeljanih "samo" pet zbiranj v vrednosti 27.530 eur," pravijo v društvu, ki sicer vse svoje akcije in zbrane zneske redno objavlja na svoji spletni strani

Pozimi so pri društvu dvignili najvišji znesek položnic, ki jih plačujejo svojim odjemalcem s 50 na 80 evrov na mesec in s tem pomagali mnogo ljudem, vendar pa njihova sredstva niso neomejena. Društvo se namreč financira izključno z donacijami.
Saso Bizjak
Upornik
Upornik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta