Pošta Slovenije gosti enega največjih tehnoloških heckatonov v Sloveniji doslej

Igor Selan Igor Selan
23.01.2020 16:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Več kot 80 udeležencev, predvsem študentov in dijakov, na heckatonu Pošte Slovenije išče inovativne rešitve za izobraževanje v prihodnosti
Sašo Bizjak

Pošta Slovenije od danes v Mariboru gosti inovacijski IT-Šprint 2020, enega največjih tehnoloških heckatonov v Sloveniji doslej. Več kot 80 udeležencev, od tega 60 študentov in dijakov, v ekipah s po tremi do petimi člani išče nove tehnološke rešitve za napredne načine učenja in brezpapirno poslovanje. Nove rešitve iščejo s pomočjo sodobnih tehnologij, kot so umetna inteligenca, internet stvari, obsežni podatki in verige podatkovnih blokov. "Skupaj z Inštitutom Jožef Stefan, ministrstvom za šolstvo in več mednarodnimi partnerji že dlje časa sodelujemo v evropskem projektu x5gon, v okviru katerega razvijamo platformo za izobraževanje v prihodnosti. Udeležencem hekatona predvsem omogočamo spoznavanje te platforme in dajemo možnost na njej ustvariti nove storitve. Internet ima že danes ogromno informacij, a je težava najti kvalitetne, ta platoforma pa omogoča predvsem vrednotenje vsebin, ki so na internetu, kot tudi simultano prevajanje. Različni jeziki v prihodnje torej ne bodo več ovira pri pridobivanju znanja," je povedal direktor divizije IKT rešitve pri Pošti Slovenije Iztok Renčelj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta