Praznik bridža v Vetrinjskem dvoru v Mariboru

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.07.2024 16:02

Na sobotnem turnirju v sklopu prekomejnega sodelovanja se bo merilo 144 igralcev in igralk iz Slovenije, Madžarske, Avstrije in Hrvaške.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bridž je najbolj razširjena igra s kartami na svetu. 
Igor Napast

​Bridž klub Maribor bo to soboto priredil prvega od štirih turnirjev za Interreg Bowl - veliko nagrado prekomejnega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko. Projekt je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Drugi turnir bo 12. oktobra v Nagykanizsi, nato bosta še po eden turnir v Sloveniji in na Madžarskem. Najboljši v seštevku točk vseh štirih turnirjev Interreg Bowla bodo nagrajeni, denar za nagrade pa bo zagotovljen iz omenjenega programa Interreg.

Igor Napast

"Turnir se bo začel v soboto ob 14. uri v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Zanj je prijavljenih 144 igralcev bridža iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije, več jih zaradi prostorskih omejitev nismo mogli sprejeti. Pričakujemo, da bo turnir spremljalo veliko gledalcev - vstopnine ni -, in morda bo katerega izmed njih igra spodbudila, da se začne ukvarjati z bridžem," pravi Zvonko Raušl iz Bridž kluba Maribor, ki s še nekaj sodelavci bdi nad organizacijo turnirja. "V Sloveniji storimo veliko premalo za prepoznavnost bridža, v Bridž zvezo Slovenije je združenih deset klubov s približno 500 igralci in igralkami, za primerjavo naj navedem, da ima Hrvaška kar 21 tisoč igralcev in igralk," doda Raušl.

Andrej Petelinšek

Bridž je najbolj razširjena igra s kartami na svetu, igra ga kar 60 milijonov ljudi. V Sloveniji so ga začeli igrati po drugi svetovni vojni, ledino je oral dr. Janez Nemec, znani mariborski profesor, tudi šahist in igralec namiznega tenisa. Prvi bridž klub v nekdanji Jugoslaviji je bil ustanovljen leta 1958 v Mariboru z nazivom Bridž klub Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta