Pred vrati je Zimski športni vikend Maribora: Na smuči, drsalke ali v vodo

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
17.12.2021 02:00

S športnimi vikendi želijo v Športni zvezi Maribor spomniti na pomen gibanja in rekreacije, ki sta še posebno pomembna za krepitev zdravja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Številne aktivnosti so namenjene vsem generacijam. 

Sašo Bizjak

Jutri in v nedeljo bo na nekaterih športnih prizoriščih v Mariboru v organizaciji Športne zveze Maribor potekal vsakoletni Zimski športni vikend, med katerim se lahko začetniki preizkusijo v nekaterih športnih panogah, ki jih še ne poznajo. Preostali športni navdušenci pa lahko brezplačno ali po ugodni ceni preživijo dan ob rekreaciji.

Letos je na voljo pet disciplin. Otrokom je namenjen smučarski tečaj, v katerem bodo pod vodstvom učiteljev začetniki spoznali osnove smučanja, nadaljevalci pa se bodo učili zahtevnejših veščin. Na Arehu bodo zainteresirani v nedeljo lahko naredili prve korake na tekaških smučeh, v soboto je organiziran planinski pohod na Urban, oba dneva pa je mogoče ob določenih terminih drsati v Ledni dvorani Tabor in plavati v Pristanu.

Tudi zaradi pobude Pohorje, moj hrib je Pohorje postalo največja mariborska telovadnica na prostem.

Igor Napast
Saso Bizjak

"S športnimi vikendi, ki v organizaciji Športne zveze Maribor potekajo poleti in pozimi, želimo spomniti na pomen gibanja in rekreacije, skladno z našim osnovnim vodilom #GibajMaribor. Zato tudi letos, kljub situaciji, nismo želeli izpustiti priložnosti, da bi ljudem približali šport in športnega duha. Športne aktivnosti ob izpolnjevanju PCT-pogojev trenutno potekajo normalno, zato bo tudi celotni dogodek izveden skladno z ukrepi. Pomembno pa se nam zdi, da še posebno v teh časih poudarimo gibanje, zlasti gibanje na prostem, kot enega osnovnih dejavnikov zdravja in zdravega načina življenja. Letos nam je še posebno naklonjena tudi narava, zato verjamemo, da bo Zimski športni vikend z razgibanimi športnimi aktivnostmi, kot vsako leto, pritegnil tiste, ki si želijo športa in rekreacije," so ob tem povedali v Športni zvezi Maribor.

Čeprav so bile prijave obvezne do srede, je za vse aktivnosti še dovolj prostora, sporočajo iz ŠZM. Več o programu Zimskega športnega vikenda je mogoče izvedeti na spletni strani gibajmaribor.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta