Predsednik vlade Robert Golob po obisku UKC Maribor: Skrajni čas je, da se stavka zdravnikov zamrzne

Igor Selan Igor Selan
11.03.2024 20:17

Pred obiskom UKC Maribor je bilo predvideno tudi srečanje premiera Goloba z županom Arsenovičem, a je iz neznanih razlogov odpadlo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premier Robert Golob in ministrica Valentina Prevolnik Rupel v pogovoru z direktorjem UKC Vojkom Flisom in strokovno direktorico Natašo Marčun Varda 
Andrej Petelinšek

Predsednik vlade Robert Golob je bil danes popoldne v Mariboru, kjer je skupaj z ministrico za zdravje Valentino Prevolnik Rupel obiskal Univerzitetni klinični center Maribor. Pred tem je bilo napovedano tudi delovno srečanje z županom Mestne občine Maribor Sašo Arsenovičem, a je sestanek z županom odpadel. Medtem ko na občini razlogov za odpoved sestanka niso poznali, so iz kabineta premierja sporočili, da za odpoved sestanka ni bilo vsebinskih razlogov, da pa se bosta premier in župan predvidoma srečala še ta teden. "Skladno z našimi rednimi stiki pričakujem, da bo delovno srečanje, namenjeno razvoju Maribora in regije ter spremembi demografskih trendov, zelo kmalu," je ob tem poudaril župan Arsenovič.

V vladajoči koaliciji, ki jo sicer na polovici mandata čaka reševanje nemalo akutnih težav, so se, kot kaže, odločili, da bodo o več temah naklonjenost spremembam preverjali neposredno pri volivcih.
Andrej Petelinšek

Po obisku UKC je premier dal tudi kratko izjavo, v kateri se je zahvalil celotnemu osebju bolnišnice za predano delo tudi v času stavke zdravnikov. "S tem, kar sem videl, sem zelo zadovoljen, predvsem zato, ker sem videl tudi zadovoljne paciente. To je tisto, kar šteje največ. V zadnjih dneh sem obiskal kar nekaj bolnišnic po vsej državi in vsem je skupna ena stvar. Tam, kjer imamo povezane ekipe, tam, kjer vsi zaposleni delujejo kot eno, tam težav ni. Želim si, da bi to sporočilo, da se morajo razmere v zdravstvu reševati celovito in ne parcialno za eno skupino, prodrlo v možgane vseh, ker nihče v zdravstvu ne more delati sam. Vsi morajo delovati kot enotna ekipa, ker potem so zadeve rešljive. Tudi v zahtevnih pogojih, kot so današnji. Želim, da bi to sporočilo prišlo tudi do Fidesa, hkrati pa ponovno pozivam: jutri so nova pogajanja, skrajni čas je, da se stavka zamrzne. Pri pogajanjih namreč nič ne koristi, škodi pa pacientom in zanjo ni prav nobenega razloga več."

Flis, ki je vodil UKC Maribor že v obdobju med junijem 2017 in junijem 2021, je bil edini kandidat, ki se je prijavil na razpis za direktorja.
Andrej Petelinšek

Direktor UKC Vojko Flis je po sestanku z Robertom Golobom povedal, da je bila tema razgovorov razvoj bolnišnice, strokovna direktorica Nataša Marčun Varda pa je dodala, da so premierju predstavili strokovno delo, predvsem pa izzive, ki jih čakajo. Ministrica za zdravje pred mikrofone ni stopila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta