Prijave za pot v Miami odprte še do 15. januarja: Dijaki na obisk k zlatemu kapetanu

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
10.01.2020 17:38

Mariborska občina je podaljšala razpis, s katerim bo izbrala deset nadarjenih dijakov, ki bodo konec februarja obiskali dve košarkarski tekmi Miami Heata v Miamiju in se srečali z Goranom Dragićem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski dijaki si bodo lahko v Miamiju konec februarja ogledali dve domači tekmi Miami Heata, za katerega igra zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić.
Steve Mitchell

Mariborske srednje šole, klubi, društva in druge organizacije lahko še do srede, 15. januarja, prijavijo nadarjene dijake na razpis Mestne občine Maribor in Fundacije Gorana Dragića. Spomnimo: v sklopu projekta #podamdaigram, katerega cilj je ureditev prvega pametnega igrišča v vzhodni Sloveniji, se je mariborska občina odločila, da deset brezplačnih vstopnic za ogled dveh košarkarskih tekem Miami Heata v Miamiju, ki bosta konec februarja, v času šolskih počitnic, nameni nadarjenim mariborskim dijakom.

Goran Dragić je prvo pametno košarkarsko igrišče odprl v Tivoliju v Ljubljani. V sodelovanju z mariborsko občino pa se bo obnovilo tudi košarkarsko igrišče ob tribunah na Železničarju (ŽKK) na Taboru.
Bobo

Izbor dijakov bo opravila komisija

Podrobnejša pravila razpisa so objavljena na spletni strani www.vecer.com/podamdaigram, kjer se lahko dijaki, ki so športno aktivni in imajo stalno bivališče v mestni občini Maribor, prijavijo tudi sami.​ ​Priložiti je treba dokazila o doseganju izjemnih rezultatov in aktivnem ukvarjanju s športom, mladoletni dijaki morajo za sodelovanje v igri priložiti tudi soglasje staršev.​ ​Prijave za sodelovanje na razpisu zbiramo na spletni strani Večera, ki je medijski pokrovitelj akcije.

Epa

Vabilo podjetjem za poslovni del delegacije

Mestna občina Maribor je za sodelovanje v projektu pridobila pokrovitelje, ki bodo dijakom krili stroške prevoza (letalskih vozovnic in transferjev) in šestih prenočitev z zajtrkom ter vodenja v Miamiju. V sodelovanju s Fundacijo Gorana Dragića pa si bodo dijaki ogledali tekmi Miami Heata in se tudi srečali z zlatim kapetanom slovenske košarkarske reprezentance in članom Miamija Goranom Dragićem. Na Florido bo potovala tudi približno 30-članska mariborska delegacija, v kateri bodo predstavnik Mestne občine Maribor in predstavniki pokroviteljev. Mariborska občina ob tem vabi tudi druga mariborska podjetja, ki jih zanima poslovno sodelovanje s podjetji iz ZDA, naj se pridružijo.
"Še vedno sestavljamo poslovni del mariborske delegacije. Poudariti želimo, da sta naš obisk v Miamiju podprla tudi veleposlaništvo ZDA v Sloveniji in Slovenian-American Business Association s sedežem v Clevelandu. Ob tako močni podpori smo uredili, da nas bo sprejel župan Miamija, obiskali bomo univerzo in se srečali s slovenskimi podjetniki, ki delujejo na Floridi. Priložnosti za preveritev poslovnih priložnosti na tem trgu bo zato gotovo kar nekaj. Hkrati pa je, o tem smo prepričani, vključenost v projekt, v katerem je ob Mestni občini Maribor glavni partner Fundacija Gorana Dragića, enega najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov, za vsako podjetje izjemna naložba v njegov družbenoodgovornostni kapital," so zapisali na mariborski občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta