Radio Maribor bo začasno vodil Danijel Poslek

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
27.05.2024 17:45

Razpis za odgovornega urednika Radia Maribor je padel, mariborske radijce bo začasno vodil kolega s Prvega programa Radia Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danijel Poslek
Adrian Pregelj

Po odstopu odgovornega urednika Radia Maribor Roberta Levstka, ki so mu sodelavci očitali nepotizem in oškodovanje javnih sredstev, mariborski radijci javnega RTV še vedno nimajo novega vodje. Razpis, s katerim je centrala RTV iskala novega odgovornega urednika, namreč ni dal rezultata. Po naših informacijah se je prijavila ena kandidatka, ki pa ni izpolnjevala pogoja petih let delovnih izkušenj na vodstvenem položaju.

Andrej Petelinšek

Ker sodelavci Radia Maribor po naših neuradnih podatkih ne pristajajo na to, da bi jih do imenovanja novega odgovornega urednika zastopal Levstek, bo funkcijo vršilca dolžnosti prevzel urednik Prvega programa Radia Slovenija Danijel Poslek. Pozitivno mnenje so mu programski delavci izrekli v ponedeljek in tako je dobil pozitivno mnenje uredništva. Položaj bo nastopil 15. junija. RTV-centrala, kjer na naša vprašanja niso podali konkretnih odgovorov, naj bi kmalu objavila nov razpis.

Radio Maribor: Odgovorni urednik po nezaupnici sodelavcev podal odstopno izjavo

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta