Rancarji iz Malečnika že 25 let skrbijo za tradicijo na Dravi

Branka Bezjak Branka Bezjak
06.07.2019 05:46

Ob obletnici so na tradicionalnem rancarskem tekmovanju podelili priznanja, predsednik Franc Duh, ki ga rancarija, spremlja že od otroštva, pa zlati znak Štajerske turistične zveze.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekmovala je tudi ekipa mladih iz Malečnika.
Igor Napast

Rancarsko društvo Malečnik je minulo soboto v počastitev krajevnega praznika, petrovega, pripravilo tradicionalno rancarsko tekmovanje, ki je bilo tokrat nekoliko posebno, saj društvo zaznamuje že 25 let delovanja. Na Dravo se je z rancami podalo pet ekip (gasilci PGD Malečnik so imeli moško in žensko ekipo, sodelovali so iz društva mladih pa pevci KUD Franceta Marolta ter ekipa rancarskega društva). "Veliko je bilo smeha. Na prvem mestu je namreč zabava, ne toliko, kdo bo najboljši, pa da se tudi predstavimo našim sokrajanom," je povedal Franc Duh, predsednik društva.
Kakor se za takšno obletnico spodobi, so ustanovnim članom, ki vztrajajo v društvu že 25 let, podelili zahvale, prav tako tudi zvestim pokroviteljem društva. Predsednik društva Duh pa je za dolgoletno delo in prispevek pri razvoju turizma na predlog rancarskega društva dobil pisno priznanje z zlatim znakom Štajerske turistične zveze. Priznanje mu je podelil predsednik zveze Janez Ribič. Duh je za svoj angažma prejel že številna priznanja in zahvale. Srebni znak Občinske turistične zveze Maribor, zahvalo Turističnega društva Maribor za pomoč pri tekmovanju in sodelovanju pri splavarskih vožnjah, ob 140-letnici društva še priznanje za dolgoletno članstvo in delo v društvu. Že 35 let je tudi planinec, predsednik Planinskega društva Jakoba Aljaža v Mariboru pa tretji mandat. Ima srebrni častni znak Planinske zveze Slovenije. Od leta 2014 je tudi častni občan Malega Lošinja, saj tja že vrsto let vozi goste na izlete.

Janez Ribič je Francu Duhu izročil zlati znak.
Oskar Neuvirt
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta