Razpis mariborske občine: Deset evrov mesečno za 50 občanov

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
04.01.2022 18:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Razpis je namenjen občanom s stalnim prebivališčem v Mariboru, ki so stari 65 let in več in izpolnjujejo določene pogoje.

Andrej Petelinšek

Mariborska občina je objavila razpis za subvencioniranje 24-urne povezave na daljavo, t. i. e-oskrbe, ki omogoča uporabniku, da lahko vsak trenutek dneva in noči enostavno in hitro pokliče na pomoč. Za ta namen je v proračunu predvidenih 6100 evrov, občina pa bo storitev sofinancirala 50 občanom, in sicer po deset evrov na mesec za obdobje dveh let. Osnovni paket e-oskrbe pri Telekomu stane 24,40 evra (oziroma 21,40 evra prvih šest mesecev ob 24-mesečni vezavi), je razvidno na spletni strani podjetja.

E-oskrba izhaja iz projekta Varni in povezani na domu, ki sta ga 2017. začela Telekom in Zveza društev upokojencev Slovenije, k njemu pa so povabili tudi Skupnost občin Slovenije. K sofinanciranju e-oskrbe za svoje občane se je odločilo že 22 občin. Višina sofinanciranja se med občinami razlikuje, nekatere denimo krijejo storitev v celoti, kakšna prispeva po pet evrov, mariborska občina pa je med tistimi, ki na mesec za storitev prispevajo deset evrov za obdobje dveh let.

Razpis za sofinanciranje e-oskrbe je objavljen na spletni strani mariborske občine, rok za prijavo je 19. januar. Razpis je namenjen občanom s stalnim prebivališčem v Mariboru, ki so stari 65 let in več in izpolnjujejo določene bivanjske, zdravstvene in/ali socialne pogoje. Dosedanje izkušnje kažejo, da se ljudje za to storitev odločijo šele, ko jo nujno potrebujejo; razliko običajno krijejo otroci uporabnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta