Rušan na svojem dvorišču naredil božično pravljico

Špela Pokeržnik
25.12.2021 03:00

Na svojem dvorišču je Rušan postavil skulpture in lučke, s katerimi navdušuje otroke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Postavil je skulpture in okoli 5000 lučk. Foto: Uroš Zorman

Uroš Zorman

V Glazerjevi ulici v Rušah so praznični dnevi še posebej veličastni. Na dvorišču Sebastijana Kojzeka je tudi letos nastala Božična pravljica, tokrat še večja kot lani, ki privablja številne otroke od blizu in daleč. "Božično pravljico sem zasnoval že lansko leto. Presenečen sem bil nad odzivom domačinov in drugih obiskovalcev iz okolice, ki so si prišli ogledat mojo praznično zgodbo. Ravno zato sem se letos odločil, da jo še nadgradim in ustvarim še nekaj lepšega," pripoveduje domačin, ki se rad spominja svojih božičnih dni iz otroštva. "Preživljal sem jih na tradicionalen način. Jaslice in smrečico smo vedno postavljali na predbožični večer in se nato sladkali z božičnimi piškoti," pripoveduje.

Njegovo letošnjo pravljico sestavljajo številne božične skulpture in lučke. "V instalaciji gori okoli 5000 lučk, vse skupaj pa sem pripravljal dober mesec dni, tako podnevi kot ponoči," pove ponosno. Sebastijan Kojzek želi z Božično pravljico otrokom in njihovim staršem polepšati decembrske dni in pričarati božično vzdušje. "Mesec december zaznamujejo veselje, smeh in povezanost. Izjemno sem vesel, ko ob pogledu na Božično pravljico vidim nasmejane obraze otrok in iskrice v očeh. V teh dneh se je zvrstilo res veliko obiskovalcev. Za otroke pa sem tokrat pripravil še posebno presenečenje. Vsak je lahko na listek zapisal svoje ime in ga odložil v škatlo. Izmed vseh smo izžrebali 20 otrok, ki so prejeli darila, ki mi jih je uspelo zbrati s pomočjo prijateljev," še dodaja.

Obisk Božične pravljice je brezplačen, obiskovalci pa se lahko okrepčajo s čajem in sladkarijami. Instalacija bo na ogled tudi v januarju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta