SD sto dni pred volitvami pozivajo k množični udeležbi

Igor Selan Igor Selan
14.01.2022 12:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sto dni pred volitvami mariborski SD pozivajo k množični udeležbi na volitvah

Sašo Bizjak

Socialni demokrati se tudi v Mariboru aktivno pripravljajo na aprilske državnozborske volitve. Ekipo, ki bo kandidirala v mariborski volilni enoti, bodo sicer predstavili šele v drugi polovici februarja, danes pa so na Trgu svobode opozorili, da je do volitev le še natanko sto dni. "SD gremo v te volitve z energijo in programom za spremembe, želimo drugačen jutri in pozivamo vse ljudi, da se čez sto dni volitev udeležijo," je povedal predsednik lokalnega odbora Damijan Cvetko.

Da je po izletih v izpraznjene konzervativne politike misleča Evropa, od Nemčije, Skandinavije do Pirenejskega polotoka, izbrala socialdemokracijo, pa je izpostavil poslanec Franc Trček. In se retorično vprašal zakaj? "Zato, ker ima socialdemokracija odgovor na ključna vprašanja odnosa med delom in kapitalom. Spoštovanje dela in delavstva, spoštovanje podjetnih, spoštovanje okolja, spoštovanje bodočih generacij, najboljše stanovanjske politike na svetu...," si je odgovoril Trček. In dodal: "Ker smo že v Mariboru..., Maribor vedno igra na zmago, igra fairplay in tako bomo Socialni demokrati igrali to supervolilno leto. Imamo dobre ekipe, močne svete strank, ker ključen je tisti dan po volitvah. Vsaka ura predolgo te vlade, je problematična. Zadnja današnja novica je, da se prodajata Sava in Telekom Slovenije. Potrebujemo torej neko izrazito drugačno politiko, katere nosilni del bomo prav socialni demokrati."

Na to, kako pomembna je družbena aktivacija, pa je opozorila predsednica mariborskega Mladega foruma Nastja Trajkovič: "To je bilo najlepše videti ob nedavnem referendumu o vodah. In tako, kot je pomembna voda, si želim, da bi volivci spoznali, da je enako pomembno tudi to, koga imamo na oblasti, kakšno državo si želimo, koliko demokracije, svobode in neodvisnosti medijev bomo imeli, kako bomo nagovarjali izzive starejših in nas mladih. Mladi si ne želimo biti del spletk v slovenski strankokraciji, želimo si imeti jasne cilje in načrte za boljše življenje za vse. Volivci smo škarje in kakšno platno bomo izbrali, bomo videli čez natanko sto dni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta