Slovenka, ki se je prebila v indijski Bollywood, gostovala v Mariboru

ŠTR
28.03.2020 04:56

Sylvia Valentine, po očetu Britanka, po mami Slovenka, ima edinstvene izkušnje. V Indiji je preživela tri leta in pol. V začetku se je posvečala študiju indijskega klasičnega plesa, zadnji dve leti pa je živela v mestu Mumbai, prestolnici Bollywooda. Tukaj je najbolj razširjena indijska filmska industrija na svetu, trg je ogromen. Ker je umetnikov v Indiji veliko, je to, da ji je uspelo, res velik uspeh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sylvia Valentine svoje znanje zdaj deli tudi v Sloveniji.
Saša Huzjak/Shtudio.eu

Tačas je na daljšem oddihu in obisku v Sloveniji, zato so jo k sodelovanju povabili v mariborskem Zavodu Ornament. Na letošnji 8. marec je Sylvia Valentine vodila plesno delavnico Bollywood. Slovenka, ki bi jo zlahka zamenjali s katero od indijskih lepotic, svoje znanje namreč prenaša tudi na druge ljubiteljice indijskega giba. "S tem je prenesla svoje izkušnje in novosti iz tega zanimivega področja tudi v Maribor, kar bogati naše kulturno področje, možnosti in plesno ustvarjalnost," je povedala Edita Čerče iz Zavoda Ornament.

Skoraj že opustila ples

Rowa Khan

Kmalu pogovorna oddaja

Poudarja pa, da je treba biti pazljiv in preudaren pri takem življenjskem slogu, saj je življenje za ženske v Indiji precejšen izziv. Treba je seveda dobiti ustrezno delovno dovoljenje in pridobiti vso dokumentacijo, pomisliti moraš tudi na stroške bivanja in prišteti še davke. In brez agenta pri tem delu seveda ne gre. Pravi še, da se plesi Bollywooda in vsebina filmov čedalje bolj nagibajo k zahodnim trendom (ameriškim). Prepleti hip hopa in moderne glasbe so pogosti prizori v glasbenih videospotih.
Ples ni edino področje, ki jo zanima, dodaja diplomantka Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Čeprav se plesalka, ki ves čas veliko potuje, kmalu spet odpravlja v Indijo, tam ne namerava ostati. Presedlati namerava v Dubaj. V Mumbaju pa je začela pogrešati delo, pri katerem bi lahko tudi vsebinsko kaj prispevala. Porodila se je ideja za pogovorno oddajo in tako bo v Indiji v njej kmalu začela sodelovati z indijskim kolegom Harpreetom Alagom

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta