Slovenska Bistrica: Naposled obnova dvorane za šport in prireditve

Tomaž Ajd
05.04.2021 05:00
Leta uporabe so pustila sledi; plezalno steno bodo premestili v nov center.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvorana Bistrica je že precej dotrajana. Foto: Tomaž Ajd
Tomaž Ajd

Občina Slovenska Bistrica je objavila javni razpis za obnovo Dvorane Bistrica. Razpisna dokumentacija je na voljo na občinski spletni strani. Ponudbe bodo sprejemali do 22. aprila.

Dvorana Bistrica, ki je bila zgrajena leta 1986, nujno potrebuje obnovo. V prvi vrsti je dotrajana, včasih celo nevarna za uporabnike, leta intenzivne uporabe so nasploh pustila posledice. Standardi in pravila za tekmovanja so se v letih od izgradnje precej spremenili, zato nekatere rešitve več ne ustrezajo tekmovalnim predpisom. K dvorani bodo zgradili prizidek, v katerem bodo uredili servisne prostore, v obstoječi konstrukciji pa bo ostala le dvorana s premičnimi tribunami. Objekt bodo tudi energetsko obnovili.

S projektom bodo zagotovili ustrezne površine za izvedbo športnih dejavnosti in vadbe, prav tako pa bodo lahko organizirali najzahtevnejše športne prireditve in tekmovanja. Novi prostori bodo omogočali tudi kulturno-družabne prireditve, ki zahtevajo velik prostor in so zaradi zdajšnje ureditve neizvedljive. Naložba je ocenjena na skoraj 3,6 milijona evrov. Po načrtih bodo dela začeli julija letos, zaključili pa jih bodo konec junija prihodnje leto.

V obnovljeni dvorani in ob njej ne bo več prostora za plezalno infrastrukturo, zato bodo plezalni center zgradili v športnem parku ob dvorani za zimski trening. Objekt bo visok 18 metrov, v njem bodo stene za vse plezalne discipline: težavnostno, balvansko in hitrostno plezanje. V objektu bodo lahko organizirali tudi tekme svetovnega pokala, prav tako pa bo namenjen številnim rekreativcem. Razpis za izgradnjo plezalnega centra bodo objavili predvidoma prihodnji mesec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta