V akciji Manj svečk za manj grobov zbrali rekordni znesek

ŠTR
14.11.2021 04:00

Tudi letos je ob dnevu spomina na mrtve stekla vseslovenska akcija Manj svečk za manj grobov, ki jo organizira Fundacija Svečka. Zavedajo se, da imajo sveče močan simbolni pomen spomina na najdražje. Z akcijo torej ne želijo rušiti tradicije, toda hkrati s tem pravijo, da spomina ne velja okrniti s pretiravanjem pri količini sveč.Skupno je bilo v Sloveniji tako zbranih več kot 60.300 evrov, na območju Maribora in Murske Sobote pa skupno čez 6000 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vsi, ki so donirali, so prejeli ročno izdelano zastavico akcije.

Andrej Petelinšek

Pokojne nosimo v mislih in srcih vsak dan, s sodelovanjem v akciji Manj svečk za manj grobov naredimo še nekaj dobrega za tiste, ki nas najbolj potrebujejo, pravijo. Ves zbrani denar vsako leto namenijo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov.

Med prostovoljnimi organizacijami, ki so tudi letos sodelovale po raznih koncih Slovenije, je društvo Namesto pike vejica zbiralo prostovoljne prispevke v Mariboru in Murski Soboti. V tednu pred dnevom spomina na mrtve so tako po besedah koordinatorke akcije Manj svečk za manj grobov za območje omenjenih mest Helene Aplenec Golnar, ki je tudi podpredsednica društva Namesto pike vejica, v letošnji akciji zbrali rekordnih 6160,75 evra, kar jih je izredno razveselilo.

"S temi sredstvi bo društvo lahko plačalo več kot 200 nevrofizioterapevtskih obravnav za otroke s posebnimi potrebami, ki so člani društva. Otrokom in staršem redne nevrofizioterapevtske obravnave pomenijo ogromno. Pomenijo manj vsakodnevnih bolečin, ki jih doživljajo otroci s spastično cerebralno paralizo, pomenijo ohranjanje gibanja, ki so ga dosegli do tega trenutka, pomenijo napredek v gibanju in samostojnosti, nekateri otroci ob rednih terapijah začnejo samostojno sedeti, se hraniti ali celo shodijo," pomen terapij, ki jih bodo lahko plačali z zbranim denarjem, izpostavlja Aplenec Golnarjeva.

Ob tem pove, da vse to ne bi bilo mogoče brez sponzorjev, ki so akcijo podprli in se jim zato zahvaljujejo: Aquasystems, Saubermacher Murska Sobota, Mastnak ograjni sistemi, Avtocenter Žunkovič, Avtoroma, Avtoličarstvo Cipot. Enako se zahvaljujejo široki podpori medijev Večer, Vestnik, Radio Murski val, Radio Maribor, Radio Pohorje ter seveda mestnima občinama Maribor in Murska Sobota ter Snagi Maribor, ki so jim omogočili zbiranje prostovoljnih prispevkov, ter občini Duplek in Komunali Murska Sobota, ki sta prijazno donirali stojnice za izvedbo akcije.

"Največja zahvala pa gre seveda vsem ljudem, ki so se ustavili pri nas pri stojnicah in nesebično darovali prostovoljne prispevke, da bodo naši otroci spet lahko naredili novo vejico namesto pike pri svojem napredku," dodaja koordinatorica.

Vsi, ki bi želeli pomagati, lahko to še zmeraj storijo s poslanim SMS-om VEJICA ali VEJICA5 na 1919 (omogočajo operaterji Telekom, Telemach, A1, T2), tako donirajo en evro oziroma pet evrov, donacije so možne tudi na transakcijski račun društva Namesto pike vejica: SI56 6100 0002 1996 746, odprt pri Delavski hranilnici. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta