V Domu pod gorco danes dan odprtih vrat z bogatim programom

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
10.06.2023 07:00

Mariborski Dom pod Gorco organizira dan odprtih vrat, kjer poskrbijo za pravo medgeneracijsko povezovanje in druženje, lokalno pa tudi širše

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Danes od 9. ure naprej bodo vrata Doma pod gorco na široko odprta ne le za stanovalce in njihove svojce in prijatelje, ampak tudi za obiskovalce, ki sicer v dom (običajno) ne prihajajo: v domu imajo tradicionalni vsakoletni dan odprtih vrat s kot običajno bogatim zabavnim programom.

Med 9. in 10. uro se lahko obiskovalci na kuharski delavnici pridružijo stanovalcem in članicam Društva podeželskih žena in deklet Selnica ob Dravi, ob 10. uri pa se bo začel zabavni program. Najprej bodo ob 10. uri vzdušje ogreli Lukasovi frajtonerji, ob 12.30 bodo nastopili Beneški fantje, med 11. in 12. uro bosta s hojo na hoduljah in bruhanjem ognja zbrane zabavala artista Abrakadabra.

Otroci bodo našli svoje veselje v napihljivem gradu in poslikavi obraza, odrasli se lahko ustavijo na vinsko kulinarični tržnici, kjer se bodo predstavljali vinarji, čebelar, turistična in ekološka kmetija, društvo Hospic, Svet za starejše Mestne občine Maribor, gasilci, že omenjeno društvo podeželskih žena, na ogled bodo starodobna vozila... Ob vsem tem bo potekalo tudi že tradicionalno tekmovanje v kuhanju kotličkov - kuhalnice bodo vrteli stanovalci in zaposleni doma, prijatelji in poslovni partnerji. Dobrote bo mogoče pokusiti, ves izkupiček od prodaje jedi iz kotličkov ter vinske tržnice pa bodo - kot vedno - v domu namenili v dobrodelne namene, tokrat za nabavo pripomočkov za aktivnosti za starostnike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta