V Mariboru tretji primer okužbe s koronavirusom

Andreja Kutin Lednik
07.03.2020 16:08

Primer ni povezan z okuženima zaposlenima v UKC Maribor. Nekaj čez 100 testov, ki so jih opravili zaradi stikov z zdravnico in farmakologom, je bilo negativnih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

"Gre za Mariborčana, ki je bil po naših podatkih z mednarodno družbo ljudi v Avstriji in so ga testirali že v Avstriji, sedaj je hospitaliziran pri nas v UKC Maribor. Gre za lažjo obliko bolezni. V UKC je prišel po protokolu," pravi Janez Lencl, predstavnik za stike z javnostjo UKC Maribor.
Sicer so bili vsi testi ljudi, ki so bili v stiku z farmakologom in zdravnico iz UKC Maribor, gre za nekaj čez sto ljudi, negativni. V ponedeljek bodo kontrolno testirani še ljudje, ki so bili z obolelima v tesnejših stikih in sicer zaradi inkubacijske dobe. Zdravnica je po poročanju Lencla popolnoma brez simptomov, partner se prav tako počuti v redu. Tudi tretji okuženi ima blago obliko bolezni. "Analize delovnih procesov so pokazale, da zdravnica ni imela stikov s pacienti, ki bi predstavljali tveganje za bolnike," še dodaja Lencl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta