V soboto slovesnost pri spomeniku Pohorskega bataljona

Nina Ambrož Nina Ambrož
05.01.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Za vstop na prireditveni prostor je potreben PCT-pogoj.

Sašo Bizjak

Zavod za kulturo Slovenska Bistrica organizira žalno slovesnost v spomin na padle borce Pohorskega bataljona. Prireditev bo to soboto ob 11. uri na prizorišču boja Pohorskega bataljona pri Treh žebljih na Osankarici oziroma pri spomeniku padlim borcem. Spomenik akademskega kiparja Slavka Tihca in arhitekta Branka Kocmuta stoji na mestu, kjer je 8. januarja 1943 več kot 2000 nacističnih vojakov s trojnim obročem po izdaji obkolilo 69 bork in borcev Pohorskega bataljona, ki so poskušali izvesti preboj, a so klonili po večurnem boju, ko je napadalec dobil podporo posadk z minometi.

Kulturni program sobotne slovesnosti pripravlja oplotniška Osnovna šola Pohorskega bataljona, slavnostni govornik bo načelnik Generalštaba Slovenske vojske, generalmajor Robert Glavaš. Za vstop na prireditveni prostor je potreben PCT-pogoj. Organiziran bo prevoz s tremi avtobusi, ki bodo izpred gradu v Slovenski Bistrici odpeljali ob 9. uri. Z avtom bo omogočen dostop le do RTC Jakec na Treh kraljih, a se je v tem primeru treba prijaviti na telefonsko številko 02 80 55 350.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta