V soboto tradicionalni Maistrov pohod iz Maribora do Zavrha

Branka Bezjak Branka Bezjak
01.10.2024 02:00

Domovinsko društvo generala Rudolfa Maistra in Planinsko društvo Planika Maribor vabita v soboto, 5. oktobra, na 16. Maistrov pohod iz Maribora do Zavrha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osrednja prireditev bo na platoju pri Štupičevi vili na Zavrhu.
Branka Bezjak

Domovinsko društvo generala Rudolfa Maistra in Planinsko društvo Planika Maribor vabita v soboto, 5. oktobra, na 16. Maistrov pohod iz Maribora do Zavrha. Tradicionalni pohod pripravljajo v spomin na prelomne dogodke v letu 1918 ter na generala Rudolfa Maistra, ki je v Štupičevi ​vili na Zavrhu preživljal dopust. V obnovljeni vili je zdaj tudi stalna postavitev v spomin na generala in takratne zgodovinske dogodke. Organizatorji pohoda na ploščadi pred povratkom v Maribor pripravijo tudi kratko slovesnost.Zbor pohodnikov je ob 7.30 pri nekdanji vojašnici v Melju. Tam poravnate startnino, ki znaša 15 evrov, vključuje pa toplo malico in prevoz z avtobusom nazaj v Maribor. Prijave in informacije pri Franciju Rajhu (PD Planika) na 041 797 712.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta