V UKC Maribor naj bi se več članov osebja okužilo s koronavirusom

ank, D.Ži
28.09.2020 16:18

Testiranja tečejo, več informacij iz mariborskega kliničnega centra pričakujemo v kratkem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor med zaposlenimi bilo več okuženih z novim koronavirusom. Testiranja še potekajo, več informacij naj bi bilo znanih v kratkem, predvidoma jutri. 

Virus se še vedno najbolj širi v domovih za starejše občane, bolnišnicah, šolah in tudi delovnih organizacijah, je danes navedel vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Nove primere okužb so med zaposlenimi zabeležili v UKC Ljubljana in UKC Maribor ter v bolnišnici v Slovenj Gradcu. "Glede na to, da se število prehladnih obolenj tako kot vsako leto v tem času že povečuje, bodo podatki, ki jih bomo imeli v prihodnjih dneh, ključni za podajanje ugotovitev vzorcev širjenja virusa v Sloveniji," je ocenil Kacin.
Po njegovih navedbah je pripravljen načrt "znatnega povečanja bolnišničnih kapacitet; v ta namen je bila opravljena tudi reorganizacija Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana". Na podoben način bi se lahko po mnenju Kacina organizirale tudi druge bolnišnice, a hkrati je opozoril, da to prinaša negativne posledice za redne dejavnosti bolnišnic in zdravstvenih domov. Potrdil je, da gredo razmišljanja tudi v smer, da bi se za bolnišnice uporabilo objekte, ki se jih doslej ni uporabljalo v ta namen, kot primer je navedel telovadnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta