(VIDEO) Zvezdniki Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May se mudijo v Mariboru

Gr.G.
03.07.2022 14:24

Ekipa naj bi v več državah snemala avtomobilistično oddajo The Grand Tour. Med njimi je tudi Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pred nekaj dnevi so karavano eksotičnih avtomobilov opazili na Bledu, zvezdniki avtomobilističnega šova The Grand Tour so obiskali tudi Planico, kjer naj bi po skakalnici spustili avtomobil, in Veliko Planino, zadnje dni pa se mudijo v Mariboru. Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May so imena, ki jih ljubiteljem avtomobilov ni treba posebej predstavljati, predvsem Clarksona pa zaradi njegovega dolgega jezika poznajo tudi mnogi, ki nimajo prav nič skupnega z jeklenimi konjički.

The Grand Tour je angleška televizijska serija, ki jo omenjena trojica skupaj z Andyjem Wilmanom snema za Amazonovo spletno platformo pretočnega videa Amazon Prime. Veliko podrobnosti ni znanih, so pa se o karavani razpisali tudi številni tuji kot domači mediji. DailyMail poroča, da se za potrebe snemanja pete sezone avtomobilistične serije vozijo naokrog z zanimivimi avtomobili. 62-letni Clarkson vozi belo-srebrni športnik Mitsuoka Le-Seyde z lestenci na pokrovu motorja, 52-letni Hammond pa rumeni poltovornjak Chevrolet SSR, ki stane približno 35.000 evrov. May, ki šteje 59 let, pa sedi za volanom starodobnika Crosley Convertible, ki ga imenujejo tudi "posoda za milo na kolesih".

Svetovni zvezdniki so si pod Pohorjem privoščili tudi hladno pivo, Clarkson pa je na svojem Instagram profilu objavil fotografijo in videoposnetek sovoditelja Hammonda, kako teče po ciljni areni. Nekaj prizorov pa naj bi posneli tudi na mariborskem letališču, smo izvedeli. Vse sicer poteka v veliki tajnosti.

Pred Slovenijo je karavana obiskala že Češko, Slovaško in Madžarsko. Na Bledu je Jeremy Clarkson, ki mu je pri nas očitno zelo všeč, na Instagramu objavil fotografijo Blejskega otoka in pod njo zapisal "Slovenija, zelo ne zanič".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta