Z zbiranjem denarja za Gala nadaljuje Karitas: Kje je denar, ki ga je zbirala Nataša Švikart?

Barbara Bradač Barbara Bradač
29.10.2019 18:18

Policija za zdaj domnevno sporne posle Mausove še preiskuje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Nataša Vrbnjak Šteflič, mama šestletnega Gala Štefliča, se je povezala z Nadškofijsko karitas Maribor, kjer bodo nadaljevali zbiranje denarja zanj.
Ko je v javnosti odjeknila novica, da je Nataša Švikart, predsednica društva Maus, ki je zbirala donacije za Gala, vzela 29 tisoč evrov od podarjenih donacij, je Galova mama z društvom Maus prenehala sodelovati in Švikartovo ovadila. Kljub temu da je Švikartova zatrdila, da so ljudje za Gala darovali okoli 140 tisoč evrov in da je na transakcijskem računu društva darovanih in zbranih več kot 70 tisoč evrov, začenja Nadškofijska karitas Maribor akcijo s praznim računom. Galova mama upa, da bo Švikartova vrnila denar, ki ga je vzela, in da bo denar, ki so ga ljudje že darovali za Galovo operacijo, lahko prenakazan, ​medtem ko je, pravi, "za zdaj tožilstvo s transakcijskim računom društva prepovedalo razpolagati". Na naše telefonske klice se Švikartova ne odziva, tudi Galova mama pravi, da z njo ne more več vzpostaviti kontakta.
Karitas je za Gala odprl ločen transakcijski račun pri Novi KBM SI56 0400 0026 6039 028, sklic SI00 292167.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta