Za župana Maribora tudi Josip Rotar, predsednik Liste kolesarjev in pešcev

Igor Selan Igor Selan
19.10.2022 11:42

Rotarja v županski kandidaturi podpira tudi zelena stranka Vesna; v boj za županski stolček se podaja s popotnico najbolj aktivne politične skupine v aktualnem mestnem svetu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Županski kandidat Liste kolesark in pešcev Josip Rotar verjame, da lahko mestu vrnejo ugled in ga postavijo na zemljevid razvitih, urejenih in kulturnih srednjeevropskih mest.
Andrej Petelinsek

Svojega županskega kandidata je danes predstavila tudi Lista kolesarjev in pešcev. Ta v boj za prvega moža občine tako kot že pred štirimi leti pošilja aktualnega mestnega svetnika Josipa Rotarja, ki ima tokrat tudi podporo zelene stranke Vesna. Kot je povedal 41-letni Rotar, univerzitetni diplomirani inženir prometa, se v tekmo za najbolj odgovorno funkcijo v mestu podaja z osemletnimi izkušnjami iz mestnega sveta ter kot aktiven posameznik v lokalni skupnosti. Pri tem je poudaril, da je Lista kolesarjev in pešcev v sedanjem mandatu aktivno soustvarjala politično dogajanje v mestu in bila konstruktiven člen v mestni koaliciji: "Še več, s 143 uradno naslovljenimi vprašanji in pobudami v okviru sej mestnega sveta se na volitve podajamo kot najbolj aktivna skupina v mestu."

Kot dosežke svoje liste je Rotar izpostavil vsaj petdeset novih ali obnovljenih kolesarskih stez, več kot 40 tisoč kvadratnih metrov novih javnih površin za pešce, kot so Glavni trg, Koroška cesta, promenada v Mestnem parku, Cafova ulica, Gregorčičeva in druge, 25 novih otroških igrišč oziroma rekordne investicije v otroško infrastrukturo, uvedbo participativnega proračuna Čuj, sodeluj!, uvedbo MBajka, in prvi pasji park v Mariboru: "To so dokazi, da se naša politika od spodaj navzgor udejanja v praksi. A naj vas to ne zavede, številne projekte smo znotraj županove koalicije morali dobesedno izsiliti. Samo zaradi naše vztrajnosti in nepopustljivosti smo samovoljne poteze Liste Arsenovič za Maribor uspešno ustavili, ko je bilo potrebno braniti zakonitost in demokratičnost."

Kot je še povedal Rotar, ki bo skupaj z listo program za prihodnje štiriletno obdobje predstavil kasneje v kampanji, se v volilno bitko podaja, ker verjame, da lahko mestu ponudijo več: "Verjamem, da se lahko Mariborčani med seboj povežemo in sodelujemo. Da smo povezani sposobni rešiti vsak problem. Verjamem, da je lahko Maribor mesto z najmočnejšim karakterjem in dušo med vsemi mesti v Sloveniji in širše v regiji. Da lahko mestu vrnemo ugled in ga postavimo na zemljevid razvitih, urejenih in kulturnih srednjeevropskih mest."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta