Zakaj so znova razkopali Glavni trg v Mariboru?

Igor Selan Igor Selan
22.07.2022 16:44

Med kužnim znamenjem in bistrojem Aleksander sta Pomgrad in Gic Gradnje izkopala gradbeno jamo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Čeprav sta od prenove Glavnega trga, ki je stala dobrih sedem milijonov evrov, minili le dve leti, je ta ponovno razkopan. Na območju med kužnim znamenjem in bistrojem Aleksander sta namreč Pomgrad in Gic Gradnje, ki na bližnjem Rotovškem trgu gradita Center Rotovž z novo osrednjo mariborsko knjižnico, izkopala gradbeno jamo, kamor bodo položili novo kanalizacijsko cev, ki se bo navezala na novi vod v Lekarniški ulici in bo prevzela tudi obremenitve obstoječe kanalizacije, ki trenutno vodi čez Rotovški trg in bo med gradnjo Centra Rotovž ukinjena.

Igor Napast

Na občini zatrjujejo, da med prenovo Glavnega trga teh del ni bilo mogoče predvideti, saj ni bilo mogoče določiti višine vstopne točke: "Ta je namreč pogojena z vstopno točko, ki izhaja iz projekta Center Rotovž, ki pa takrat še ni bil izdelan. Priključek na glavni vod, ki poteka po Glavnem trgu, je zato bilo mogoče izvesti šele sedaj. Hkrati se bo izvedla tudi ločena priključitev meteornih vod iz Lekarniške ulice, do sedaj je bil namreč mešani vod."

Kot še sporočajo z občine, bodo dela na Glavnem trgu zaključili predvidoma prihodnji mesec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta