Znana so prva zveneča imena, ki prihajajo na letošnji Festival Lent: Laibach, Stefanovski in Rock opera

Jon Knez Jon Knez
03.03.2022 05:00

Osrednje dogajanje Festivala Lent, ki bo letos potekal med 24. junijem in 2. julijem, bo na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trg Leona Štuklja v Mariboru bo glavna točka letošnjega Festivala Lent. 
Sašo Bizjak

Letošnji jubilejni 30. Festival Lent bo potekal od 24. junija do 2. julija. Organizatorji iz Narodnega doma Maribor napovedujejo, da bo poln dogajanja, energije in sonca. Ne letošnji ediciji festivala bo tudi nekaj sprememb. Ker na Rotovškem trgu poteka izgradnja Centra Rotovž, bodo Večerov oder združili z Glavnim odrom, ki se znova vrača na Trg Leona Štuklja, kjer bo osrednje prizorišče festivala. Po mestnih ulicah bo znova mogoče spremljati Folkart, prav tako bo po končani obnovi promenade v Mestnem parku aktiven Artkamp za otroke. Več o programu bo znanega v prihodnjih mesecih.

Organizatorji so včeraj razkrili prve tri izvajalce. Na prvi dan festivalskega dogajanja, 24. junija, bodo na odru Nove KBM v Minoritih igrali Laibach, ki bodo predstavili glasbeno-gledališki spektakel Mi smo narod (Wir sind das Volk). Gre za apolitični muzikal po motivih velikana sodobne nemške literature, Heinerja Müllerja, ki so ga premierno predstavili v Berlinu, piše v programu. "Dobro uro in pol visokooktanske domoljubne zabave, ki mit o identiteti razgalja do (populistične) obisti. Dobrodošli v breznu naroda!" so še zapisali organizatorji.

Na glavnem odru bo igral makedonski kitarski virtuoz Vlatko Stefanovski.
Igor Napast
Laibachi bodo koncertirali na odru Nove KBM v Minoritih.
Andrej Petelinšek

Na dan državnosti, 25. junija, bo na Glavnem odru nastopil makedonski kitarski virtuoz Vlatko Stefanovski s pevci in plesalci folklornega ansambla Tanec. Občinstvu bodo predstavili bogastvo glasbene zakladnice Severne Makedonije, v kateri se zahodna glasbena tradicija prepleta z orientalsko glasbo. Drugi razkriti koncert na Glavnem odru bo Rock opera, 1. julija. Rockovske hite bodo izvajali simfonični orkester in zbor Srbskega narodnega gledališča iz Novega Sada skupaj s tamkajšnjim big bandom. Gre za opero, kakršne občinstvo še ni doživelo, še napovedujejo organizatorji. 

Mestne ulice in trge bo znova preplavil Folkart.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta