Znani Mariborčani doma: Svečke, džez in kozarec rdečega vina

Denis Živčec Denis Živčec
27.03.2020 18:24

Še veliko lepega nas čaka, se strinjajo znani obrazi mariborskih prireditev, ki imajo za vas nekaj idej, kako si v samoizolaciji popestriti vikende, dokler se spet ne srečamo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naša mednarodna plesna zvezdnika Gordana Grandošek Whiddon in mož Trent Whiddon trenutno plešeta doma. Ob vinu in pršutu.
Osebni Arhiv

Družabno življenje je šlo v maloro. No, v karanteno. In pogrešamo se. Kako si popestriti vikende, ko dogodkov ni in se v živo ne smemo več družiti, smo vprašali tiste, ki v nekarantenskem delu leta blestijo na mariborskem družabnem parketu.

Čigava žena je boljša kuharica

Zekira Marković, lastnica kultne restavracije Baščaršija v Poštni, je danes povabljena na zabavo. "Končno smo začeli družabno življenje po dvanajstdnevni karanteni!" je vzkliknila. Šlo je sicer za zabavo v duhu misli Ostani doma. "Sestra in njen mož, ki živita v Kölnu, sta organizirala druženje preko skypa. Povabljeni smo skupaj s prijatelji iz Zenice in prijatelji, ki živijo na Krku. Čeprav bomo jedli in pili v dnevnih sobah, že kar vnaprej vem, da se bomo 'naduravali', kdo bo imel na mizi boljšo buteljko in čigava žena je boljša kuharica. Kar bom vzela kot izziv, šla še stopnico višje in se zraven še uredila. Ležerno, a sem prosila hčerko, da mi iz las splete kito," pravi neuničljiva Markovićeva, ki je v ribarnici na tržnici kupila odličnega romba in iz kleti prinesla eno tistih steklenic, ki jih hrani za posebne priložnosti.

Veličasten romb, ki ga je za svojo mednarodno skype zabavo pripravila Zekira Marković. Iz kleti je prinesla tudi eno tistih buteljk "za posebne priložnosti".
Osebni Arhiv

Dobre volje si ne dovolita vzeti

V samoizolaciji sta trenutno tudi mednarodna plesna zvezdnika Gordana Grandošek Whiddon in mož Trent Whiddon. A dobre volje si ne dovolita vzeti. Tudi za nas imata nekaj predlogov. "V petek zvečer si prižgite svečke. Vklopite vam ljubo glasbo. Midva si po navadi vklopiva džez, na iTunes je playlista New Orleans songs, zraven je obvezen kozarec rdečega vina. Nato skupaj kaj skuhava in zapleševa. Podobno je ob sobotnih večerih, ko dodava še narezek s pršutom in sirom. Vklopite kak živ koncert. Keith Urban in Nicole Kidman imata nekaj živih koncertov iz karantene, zaplešite in si nato skupaj poglejte kak dober film," pravita iskriva plesalca, ki sta svoj domači ples za nas tudi fotografirala.

​Prevetrite omare, ustvarite prisilni jopič in napišite priročnik

Niti za hip se v karanteni ne dolgočasi niti modni oblikovalec David Hojnik. "Zdaj ni čas, da bi pozabili nase, temveč priložnost, da upočasnimo tempo življenja in naredimo inventuro v glavi. Ob tem pa nam ostane več kot dovolj časa tudi za inventuro garderobne omare. Sam sem preprosto izkoristil čas, da napolnim baterije in se posvetim kreativi ter ustvarjanju. Medtem se poslužujem prednosti dostave na dom, od hrane do šopka rož, tu in tam si postrežem najljubši gin tonic iz domače krizne rezerve," pravi prvi mož znamke DH Fashion.
Pravi užitek je te dni brati dnevnike, ki jih na facebooku iz karantene piše Aleksandra Berberih - Slana, direktorica Muzeja NO Maribor. Ne da se zlahka. "Seveda imam kar nekaj predlogov, da bo vikend zabava na vrhuncu. Recimo, na spletu poiščite kakšen dober recept, ki vključuje uporabo tistih 20 kock kvasa, ki ste jih v paniki pograbili v trgovini. Če kdaj, je zdaj čas, da se naučite delati kvašeno testo, družina vam bo hvaležna," svetuje našim bralcem.
"Če radi živite nevarno, si privoščite več lističev WC-papirja kot po navadi in to troslojnega, dišečega. Ves teden ste bili pridni, zaslužite si. Če ste bolj nagnjeni h klasiki, si oglejte kakšno grozljivko. Tako boste imeli vsaj še en teden dela s preverjanjem, ali se kaj skriva pod vašo posteljo. Ali pa se končno naučite kvačkanja, štrikanja in šivanja. Morda naredite prisilni jopič, ki ga boste že kmalu potrebovali zase ali za koga od domačih. Ali pa udobnejše hlače na gumico, tudi to potrebujete," dodaja in se za zdaj še uspešno izmika jopiču.

Špricer na viberju

Ni jima hudega. Nika vihti kuhalnico, 6Pack Čukur pa v karanteni piše keramičarski priročnik.
Iris Brglez

Skozi očiščeno okno se Pohorje bolj jasno vidi

Polona Požgan predlaga, da se te dni posvetimo osebi, za katero nam večinoma zmanjka časa. Sebi.
Urška Premik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta