David Kastelic od danes na čelu Grawe zavarovalnice

Srečko Klapš Srečko Klapš
03.10.2022 12:41

"Osredotočali se bomo na zavarovalne potrebe posameznikov, gospodinjstev ter sektorja malih in srednje velikih podjetij," je ob prevzemu vodenja uprave povedal David Kastelic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Kastelic, novi predsednik uprave Grawe zavarovalnice, napoveduje, da bodo krepili dolgoročno, predvsem pa finančno vzdržno rast ob nizki stroškovni obremenitvi poslovanja.
Andrej Petelinšek

Grawe zavarovalnica, ki ima sedež v Mariboru, na svoji spletni strani sporoča, da od danes dalje njeni upravi predseduje David Kastelic, nekdanji prvi mož Zavarovalnice Sava. Dosedanjemu predsedniku uprave Grawe Marku Mikiču, ki je pred 32 leti sodeloval pri ustanovitvi prve tuje in zasebne zavarovalnice v Sloveniji ter nato vsa leta usmerjal poslovanje te zavarovalnice, je konec septembra potekel mandat. Kastelic, ki v zavarovalništvu deluje že 22 let, je v Grawe sicer zaposlen od maja letos, ko je zapustil položaj predsednika uprave Zavarovalnice Sava. Kot je znano, mu po izteku mandata le-tega niso podaljšali, saj ga je na tem mestu nadomestil Jošt Dolničar, ki je v Maribor prišel iz uprave ljubljanskega lastnika Pozavarovalnice Sava.

"Še naprej se bomo osredotočali na zavarovalne potrebe posameznikov, gospodinjstev ter sektorja malih in srednje velikih podjetij. Ta položaj bomo dolgoročno krepili in znotraj zastavljenih okvirov poslovne strategije razvijali področja zavarovanj, na katerih smo že danes prisotni. Veliko pozornost bomo posvečali dolgoročni, predvsem pa finančno vzdržni rasti in nizki stroškovni obremenitvi poslovanja," je ob prevzemu vodenja uprave povedal Kastelic.

Grawe zavarovalnica je v 100-odstotni lasti avstrijske zavarovalnice Grazer Wechselseitige Versicherung AG. V prvi polovici letošnjega leta so zbrali 24,8 milijona evrov kosmatih prihodkov od zavarovalnih premij, od tega 16,8 milijona evrov na področju premoženjskih zavarovanj in 8 milijonov evrov na področju osebnih zavarovanj. Povišala so se tudi izplačila odškodnin in zavarovalnin, saj je leto zaznamovano z vremenskimi ujmami. Kapitalska ustreznost je ob polletju znašala 213,8 odstotka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta