Energetska konferenca Zelena transformacija: Naslavljamo izzive prihodnosti

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
26.03.2023 20:29

Ker bo morala biti prihodnost obnovljiva, trajnostna in samozadostna, v Večeru izzive jutrišnjega dne naslavljamo že danes

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer je s prvo energetsko konferenco izzive zelene transformacije naslovil že pred koronakrizo, zdaj bodo tematike še bolj aktualne.
Igor Napast

Energetska kriza ne prinaša le izzivov, ampak tudi priložnosti, je pa te izzive treba nagovoriti že danes, da najdemo rešitve za prihodnost, smo prepričani v uredništvu Večera, zato skupaj s partnerji v četrtek, 11. maja, pripravljamo energetsko konferenco Zelena transformacija: Obnovljiva, trajnostna, samozadostna.

Ne moremo si zatiskati oči, da se Evropa ni znašla v energetski krizi, ne nazadnje to ne le prebivalci, ampak še posebej gospodarstvo občuti vsak dan, vsak teden, vsak mesec. Cenovno sprejemljiva oskrba z energijo kroji vsakdan podjetij, podjetnikov, menedžerjev, ob tem pa podnebna nevtralnost postaja zapoved, ki ji bodo ti morali slediti, če bodo želeli preživeti. Da elektrifikacija morda vendarle ni takšna odrešitev, kot so mnogi menili, potrjuje tudi povsem svež kompromisni predlog Evropske komisije glede prepovedi prodaje vozil z motorji z notranjim zgorevanje po letu 2035, ki bi dovoljevala izjemo prodaje vozil, ki bi jih poganjala sintetična goriva, pridobljena s pomočjo obnovljivih virov energije. Ne nazadnje je prav pospešeno uvajanje obnovljivih virov energije tudi izredna priložnost za podjetja, samooskrba z energijo iz teh virov pa postaja konkurenčen vir energije. Energetski izzivi danes spreminjajo načine, kako živimo, delamo in kako se razvijamo kot družba. Hkrati pa se naše okolje spreminja hitreje kot kadarkoli. Te spremembe moramo usmerjati in jih z močjo, ki nam jo omogočajo naše znanje in dognanja dosedanjega početja, obrniti v prid okolja in družbe.

Želim na konferenco Zelena transformacija

Kje smo na poti v zeleno preobrazbo, kakšna bosta pomen in vloga hidroenergije pri zelenem prehodu, v kolikšni meri lahko računamo na vetrno in geotermalno energijo, pa tudi, kakšna bo vloga elektrodistribucije pri zelenem prehodu, kje so priložnosti za subvencioniranje in financiranje naložb projektov zelene preobrazbe in kako lahko samozadostno in trajnostno bivanje prispeva k tej preobrazbi, bomo med drugim govorili na dogodku, kjer bodo med govorci predstavniki odločevalcev, stroka in tudi predstavniki nevladnih organizacij. Posvetili se bomo trajnostni logistiki in predstavili nekatere primere dobrih praks, ki bodo zelo konkretno pokazali, kako je mogoče nasloviti izzive za zeleni jutri. Kajti le združeni lahko dosežemo več, skupaj pa smo odpornejši na poti v obnovljivo, trajnostno in samozadostno prihodnost.

Želim na konferenco Zelena transformacija

Nekaj podrobnosti programa in prve potrjene govorce že lahko najdete na spletni strani www.vecer.com/zelena-transformacija, kjer se tudi že lahko brezplačno prijavite za obisk konference. Že kmalu pa razkrijemo še več podrobnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta