Energetska preobrazba: Sončna energija kot alternativni vir energije

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
01.02.2024 09:46

S prilagojenimi rešitvami in inovativnimi tehnologijami v trajnostno prihodnost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Naraščajoče cene električne energije in zelena naravnanost prebivalstva, ki se iz leta v leto samo še veča in postaja pomemben del zavedanja o pomenu čistega okolja, sta v teh časih marsikoga vzpodbudili k razmišljanju o alternativnih virih energije. Med njimi je na prvem mestu zagotovo sončna energija.

Ali se sončna elektrarna izplača?

Z napredkom tehnologije in padanjem cen fotonapetostnih modulov postaja sončna energija konkurenčna fosilnim gorivom. Dejstvo je, da bo energetska prihodnost človeštva električna, pri čemer bo čista energija sonca med najpomembnejšimi viri za zadostitev vseh potreb. Lastna mikro sončna elektrarna je tehnologija, ki prvič omogoča vsem, da si zagotovijo praktično vse ali večino energetskih potreb.

Kmetijska industrija pogosto zahteva znatno količino energije, kar pomeni, da so sončne elektrarne odlična rešitev za zmanjšanje stroškov in okoljskega vpliva. Na tem področju se obetajo številne novosti, pomembnost agrofotovoltaike so prepoznala tudi pristojna slovenska ministrstva, ki so naročila študijo o tehnični izvedljivosti postavitve fotovoltaičnih elektrarn na kmetijskih zemljiščih. Avgusta 2023 je začel veljati Zakon o uvajanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije, ki omogoča postavitev agrofotovoltaičnih sistemov na določena kmetijska zemljišča. Regulativni okvir za uresničevanje takšnih sončnih elektrarn sicer še ni finaliziran, gre pa nedvomno za dober začetek k tej pomembni temi.

Ponudba GEN-I Sonce

Na področju sončnih elektrarn v Sloveniji je GEN-I Sonce vodilno podjetje in se lahko pohvali z več kot 8.500 zadovoljnimi strankami. Ekipa strokovnjakov pri GEN-I Sonce vam pomaga na čisto vsakem koraku, od začetnega svetovanja do končne montaže sončne elektrarne in vzdrževanja. S svojim dolgoletnim znanjem, izkušnjami ter dvema ISO certifikatoma kakovosti zagotavljajo visoko kakovostno storitev, na katero se lahko vedno zanesete.  

Njihov fokus je na razvoju in izgradnji sončnih elektrarn ter inovativnih rešitev za trajnostno oskrbo z energijo. GEN-I Sonce ponuja raznoliko paleto produktov, ki med drugim vključujejo postavitev sončnih elektrarn na ključ za gospodinjstva, male podjetnike, nosilce dopolnilnih dejavnosti ter društva. Postavljajo tudi velike sončne elektrarne prilagojene specifičnim potrebam podjetij.

Arhiv NaroČnika
S prilagojenimi rešitvami in inovativnimi tehnologijami GEN-I Sonce omogoča tudi kmetijskim objektom, da postanejo popolnoma ali delno energetsko neodvisni, kar prispeva k trajnostnemu in učinkovitemu delovanju kmetijskih procesov. Za letošnje leto načrtujejo nadgradnjo svojih obstoječih produktov, kakor tudi nove produkte, primerne za podjetja in občine.

Zaupajte izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom. 

Naj bo GEN-I Sonce vaša izbira.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.