Gospodarstvo pozdravlja ukrepe vlade, a so pričakovali več. Predvidene so tri vrste pomoči ...

Timotej Milanov Timotej Milanov
18.08.2022 19:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za gospodarstvo Matjaž Han je predstavil vladne ukrepe, ki jih v gospodarstvu načeloma pozdravljajo, a tudi ugotavljajo, da niso zadostni. 
Minister za gospodarstvo Matjaž Han je predstavil vladne ukrepe, ki jih v gospodarstvu načeloma pozdravljajo, a tudi ugotavljajo, da niso zadostni. 
Daniel Novaković/sta
Vlada Roberta Goloba je na prvi redni seji po počitnicah zagrizla v projekt, ki so ga v gospodarstvu nestrpno pričakovali, gre za predlog zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina.

Tako bo vlada po pojasnilih ministra za gospodarstvo Matjaža Hana podjetjem pomagala s sofinanciranjem 30 odstotkov stroškov energije v primerih, v katerih so se podjetjem cene energije v zadnjih šestih mesecih letošnjega leta zvišale za dvakrat glede na povprečje lanskega leta. Pri tem so se, kot pravi Han, pri izračunu ravnali po enačbi Evropske komisije iz začasnega okvira za krizne ukrepe državne pomoči zaradi posledic vojne v Ukrajini. A že hiter izračun po formuli v predlogu zakona, ki smo ga pridobili v uredništvu, pokaže, da ne bo šlo za prav radodarno pomoč vlade. Gospodarstveniki v prvih odzivih pozdravljajo vladne ukrepe in pravijo, da je vsakršna pomoč dobrodošla, hkrati dodajajo, da so pričakovali precej več. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta