Impol je uspešno digitaliziral proizvodne procese livarne. Kakšne prednosti prinaša digitalizacija?

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
19.04.2024 16:11

Dosežki projekta med drugim prinašajo zmanjšanje obsega administrativnega dela, vodstvene odločitve, ki jih je mogoče sprejemati na podlagi podatkov v realnem času, zmanjšanje ogljičnega odtisa in zmanjšanje porabe aluminija

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Glavna prednost je digitalizacija poslovanja, s tem bomo razbremenili zaposlene. Določene procese smo digitalizirali in prihranili veliko časa," je dejal vodja projekt Indigo dr. Denis Špelič.
Arhiv podjetja

Slovenjebistriški Impol je s projektom digitalne transformacije proizvodnih procesov livarne - gre za projekt Indigo - z implementacijo naprednih tehnologij in uporabo tehnologije Unified Namespace uspešno optimiziral in digitaliziral procese livarne, vse od prejema surovine, skladiščnega poslovanja, sprejema naročil valjanih in stiskanih izdelkov, določitve sestave in zalaganja vložka, procesa taljenja, odtajanja, litja in vzorčenja.

"Projekt Indigo je na področju digitalizacije v livarstvu največji napredek v zgodovini livarstva, saj prinaša največje prednosti," je ob predstavitvi rezultatov projekta Indigo dejal Jure Čretnik, direktor podjetja Impol LLT. Po koncu projekta digitalizacije so tako v livarni skupine Impol v Slovenski Bistrici v celoti digitalno podprte poslovne funkcije priprave in planiranja proizvodnje, interne logistike, priprave tehnologije in proizvodnje, kar med drugim omogoča sprejemanje odločitev v realnem času, optimizacijo interne logistike in porabe vhodnih surovin ter zniževanje stroškov poslovanja.

Vsi na novo zaposleni se preko navidezne resničnosti spoznajo z opremo in delovnimi procesi.
Arhiv podjetja

"Prav gotovo vsaka digitalizacija pomeni racionalizacijo procesa. Digitalizacija pomaga pri prenosu znanj v prihodnost, celota digitalizacija pa pomeni za vse naše zaposlene varnost in tudi boljšo prihodnost," je ob tem dejal direktor Impola 2000 Andrej Kolmanič. Na vprašanje, kaj pomeni investicija za podjetje, je odvrnil, da investicija v digitalizacijo pomeni predvsem obstoj podjetja v prihodnosti. "Naši kupci zahtevajo zeleni prehod, drugih vprašanj, razen zelenega prehoda in trajnosti, ni več. Brez takšnega projekta Impola v prihodnosti ne bi bilo. S takšnim projektom zagotavljamo možnost uporabe sekundarnih surovin, neposredni vpliv na CO2 in to je naša možnost obstoja na trgih, na katerih smo," je še dejal Kolmanič. Dodal je še, da je primarni aluminij zdaj precej dražji kot sekundarni, "se pa tudi zavedamo, da se bo to v prihodnosti spremenilo, ker se zdaj vsi zanimamo za sekundarni aluminij in to bo povečalo povpraševanje, pa tudi cene".

Dosežke je vodstvo podjetja predstavilo na tiskovni konferenci.
Arhiv podjetja

"Glavna prednost je digitalizacija poslovanja, s tem bomo razbremenili zaposlene. Določene procese smo digitalizirali in prihranili veliko časa," je dejal vodja projekt Indigo dr. Denis Špelič, sicer tudi direktor za digitalno preobrazbo Impolu 2000. Pomemben dosežek družbe je tudi razvoj modula Zeleni aluminij, s katerim izpolnjujemo zahteve kupcev po izračunu ogljičnega odtisa izdelkov, kar bo skupini Impol omogočilo transparentno prodajo trajnostnih izdelkov pod blagovno znamko InfiniAl, je še poudaril Špelič. Modul Zeleni aluminij hkrati prinaša povečano uporabo recikliranih materialov za izdelavo novih izdelkov, optimizacijo porabe energije in zmanjševanje ogljičnega odtisa livarne.

Dosežki projekta med drugim prinašajo zmanjšanje obsega administrativnega dela, vodstvene odločitve, ki jih je mogoče sprejemati na podlagi podatkov v realnem času, zmanjšanje ogljičnega odtisa in zmanjšanje porabe aluminija ter izboljšanje poslovnih rezultatov. Vse rešitve, ki so jih razvili v okviru projekta, bodo najprej implementirali v livarno v podjetju Rondal, nato pa tudi v livarni na Hrvaškem in v Srbiji.

Digitalizacija je nujna, če želi podjetje sploh obstati na trgu.
Arhiv podjetja

Projekt Indigo kupcem Impola s pomočjo evropskega denarja prinaša digitalizirane procese proizvodnje livarne in zagotavljanje sledljivosti procesa proizvodnje, predvsem pa digitalno podprt razvoj novih, zelenih zlitin in izdelkov z nizkim ogljičnim odtisom v okviru blagovne znamke InfiniAl. Projekt digitalne preobrazbe procesov livarne in podpornih procesov je trajal dve leti, od aprila 2022 do konca marca 2024. V njem je skupaj sodelovalo devet partnerjev, ob vodilnem partnerju konzorcija, Impolu 2000, še Impol LLT, Alcad, Kadring, NORIK SISTEMI, Nomnio, Logix, Ates in MediaInteractive Franc Dolenc, s.p. Za izvedbo projekta je Impol skupaj s člani konzorcija pridobil dva milijona evropskih sredstev iz programa za okrevanje in odpornost (NOO), za namen izvedbe projekta so projektni partnerji namenili še dva milijona evrov lastnega denarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta