(INTERVJU) Melanie Seier Larsen: To, da smo odrezani od sveta, ni rešitev

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
25.07.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Melanie Seier Larsen: "Globalna študija kaže, da če želimo bolj uravnotežen tim v podjetju, je formula za uspeh vsaj hibridno poslovanje." 
Melanie Seier Larsen: "Globalna študija kaže, da če želimo bolj uravnotežen tim v podjetju, je formula za uspeh vsaj hibridno poslovanje." 
Osebni arhiv
"Spomnim se, kako je Slovenija vkorakala v samostojnost in smo vselej govorili, da bomo mala Švica. Ko zdaj pogledam to našo malo Švico, pa se mi zdi, da smo nekatere stvari zamudili. Slovenija je naredila nekaj fundamentalnih napak, ena od teh je davčna reforma. Mi smo tako zelo draga država za delodajalca, da se res šestkrat vprašaš, ali želiš tukaj odpreti podjetje," pravi Melanie Seier Larsen, izvršna direktorica in partnerka pri Boston Consulting Group (BCG), globalnem podjetju na področju poslovnega svetovanja in vodilni svetovalni družbi za poslovne strategije na svetu.

Strokovnjakinja za industrijo široke potrošnje in upravljanja človeških virov ima zdaj v rokah tudi rezultate sveže globalne BCG-raziskave o novih oblikah dela. "Ko sem fleksibilno delo pred koronakrizo predlagala kakšni stranki, ni bilo mogoče, zdaj se kar naenkrat da delati na daljavo. Marsikaj se je pospešilo, je pa bilo veliko tudi negativnega."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta