Kolikšna bo minimalna plača od januarja

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
22.12.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krajši delovnik je v sedanji situaciji, ko primanjkuje delavcev in stroški rastejo zaradi vseh drugih podražitev, za mnoge povsem nerealna rešitev.
Krajši delovnik je v sedanji situaciji, ko primanjkuje delavcev in stroški rastejo zaradi vseh drugih podražitev, za mnoge povsem nerealna rešitev.
Igor Napast
Ena od predvidenih sprememb delovne zakonodaje je uvedba obvezne božičnice. Končnega predloga še ni, ker se socialni partnerji še pogajajo na ESS, a je že jasno, da hitra uvedba obvezne božičnice ne bo imela zadostne politične podpore. Na pogajalski mizi je tudi predlog 30-urnega delovnika, ob tem pa bi imeli zaposleni enake pravice kot pri polnem, 40-urnem delovniku. Med novostmi je še dodatek za sobotno delo in možnost, da bi delavci po šestih mesecih zaposlitve za nedoločen čas lahko zahtevali varnejšo zaposlitev. Predvideno tudi pet dni oskrbovalnega dopusta, ureditev dela od doma in večja zaščita agencijskih delavcev
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta