Večje investicije je lažje uresničiti z odgovornim partnerjem

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
20.04.2023 09:55

Pri nakupu ali gradnji nepremičnine je pomoč zanesljive in odgovorne banke skoraj neizogibna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ales Rosa

O tem, kako izbrati najboljši način financiranja, tudi v primeru nakupa dražje nepremičnine ali novogradnje, smo se pogovarjali z Goranom Ristićem, vodjo Poslovalnice Ljubljanska v Novi KBM, ki poudarja, da je pri najemu stanovanjskega kredita zelo pomembno, da se s stranko pogovorijo, da izvejo bistvene stvari o njenih načrtih, željah in omejitvah. Vse te informacije potrebujejo, da stranki lahko pomagajo do njej prilagojene rešitve. Pomembno je, da bančnik izve, kakšen dom si stranka želi, če gre za nakup ali gradnjo, kakšen bo način gradnje, koliko časa bo trajala in podobno.

 Kakšne so možnosti financiranja, ko gre za luksuzno, drago nepremičnino? 

»V Novi KBM se potrudimo za vsako stranko oblikovati takšno ponudbo financiranja, ki ustreza njenim potrebam in to velja tudi za tiste, ki kupujejo ali gradijo luksuzno nepremičnino. Zanje je navadno najzanimivejši namenski stanovanjski kredit, saj sredstva za nakup ali izvedbo najpogosteje nakazujejo enemu ponudniku ali izvajalcu. Namenski stanovanjski kredit ob tem omogoča kreditiranje do 500.000 EUR z dobo odplačevanja vse do 31. let. Trenutno je v Novi KBM na voljo akcijska ponudba stanovanjskega kredita, ki velja do 30. junija 2023. Ugodnejšo obrestno mero stanovanjskega kredita pa si lahko zagotovite s sklenitvijo paketa Komplet ali Premium, ki ponuja tudi druge ugodnosti,« svetuje Ristić.  

Kako do večje varnosti pri nakupu še ne dokončane novogradnje?

»Strankam, ki kupujejo novogradnjo pri katerem od naših partnerjev, smo letos ponudili nov produkt, in sicer možnost plačila prek dokumentarnega akreditiva. Ta omogoča, da stranka takoj  ob podpisu pogodbe za nakup nepremičnine najame stanovanjski kredit, sredstva kredita se ob odobritvi nakažejo na račun kritja za akreditive. Banka pa sredstva akreditiva nakaže izvajalcu, ko z dokumenti izkaže, da je izpolnil akreditivne pogoje, torej dokončal gradnjo. Produkt zagotavlja varno poslovanje kreditojemalcu in izvajalcu,« poudarja Ristić in dodaja, da imajo v Novi KBM tudi posebno ponudbo za izbrane novogradnje, med katerimi so tudi luksuzne.

Ponujate tudi zelene kredite za trajnostne rešitve? V čem se razlikujejo od klasičnih?

»Zeleni potrošniški in Zeleni stanovanjski kredit sta namenska kredita, kar pomeni, da ju stranka lahko najame, če bo z njima dokazano financirala investicije, ki bodo prispevale k trajnostnemu načinu življenja. Zeleni potrošniški kredit lahko najamete za investicije v nakup okolju prijaznejših prevoznih sredstev ali energetsko učinkovitejših gospodinjskih aparatov. Zeleni stanovanjski kredit pa je namenjen investicijam v toplotno črpalko, sončno elektrarno, energetsko obnovo in nakup ali gradnjo energetsko učinkovite nepremičnine. Oba kredita lahko stranke ob izpolnjevanju pogojev najamejo po nižjih obrestnih merah kot pri klasičnih kreditih,« pojasni Ristić. 

Pravi kredit za vsakogar

Ker je ponudba stanovanjskih kreditov Nove KBM bogata in prilagodljiva, se za vsakogar najde pravi, je prepričan Ristić. »Sklepamo vse vrste poslov. Od manjših, pri katerih potrebuje kreditojemalec znesek na primer za renovacijo ali 'osvežitev' doma, pa do tistih velikih. Prisluhnemo tudi velikim načrtom,« pravi. »Če ste našli sanjsko lokacijo in nepremičnino, imate dobro boniteto in ustrezno kreditno sposobnost ter lahko projekt primerno zavarujete, se lahko pogovarjamo tudi o zelo visokih zneskih kredita,« zaključi Ristić in doda, da vabijo vse bodoče kreditojemalce v njihove poslovalnice, kjer jim bodo strokovnjaki pomagali do najboljše rešitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.